Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dlodlo laat zien dat VR brillen mooi kunnen zijn

De markt voor VR brillen lijkt de exploderen, maar er zijn twee uitersten. Je hebt de bekende kartonnen (en plastic) doosjes waar je jouw smartphone in schuift, maar ook de enorme brillen zoals de Oculus en de Vive. Uit China kwam vannacht het eerste echte alternatief.

De Dlodlo Glass V1 is het eerste serieuze alternatief voor iedereen die serieus VR wilt ervaren zonder een enorme bril te moeten kopen. De Dlodlo Glass V1 beschikt, net als de grote brillen, over een eigen display. Je hoeft er dus geen smartphone in te schuiven. Het display van de Dlodlo Glass V1 heeft een resolutie van 2.400×1.200 pixels. Het levert een 105 graden blikveld en een 90Hz verversingsgraad.

Dlodlo-V1-D1

De Dlodlo Glass V1 is ontwikkeld om op de PC te worden aangesloten, maar Dlodlo heeft ook aan mobiele gebruikers gedacht. De Dlodlo D1 is een mobiel apparaat, ontwikkeld om de Dlodlo Glass V1 aan te sturen.

Beschikbaarheid

Wat de Dlodlo producten gaan kosten is nog niet bekend. Wel dat Dlodlo op 1 september start met de verkoop van een developer editie. Een bril speciaal voor ontwikkelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.