Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Apple stapt in de energiemarkt

Apple gaat energie verkopen. Echt waar. Nee, het is geen designer energie, maar wel groene energie. Apple heeft in de VS toestemming gekregen om de door haar opgewekte energie te verkopen.

Bij de bouw van de nieuwe Apple Campus 2, maar ook bij vele bestaande locaties, wekt Apple energie op. Voornamelijk met behulp van zonnepanelen. Blijkbaar is Apple hier zo goed in, dat Apple een enorme overproductie heeft. Voorheen kon Apple hier eigenlijk niets mee, maar dit gaat veranderen.

Het dochterbedrijf Apple Energy, dat de panelen beheert, heeft nu een vergunning gekregen om de overproductie aan energie te verkopen. Overigens is de verkoop wel beperkt tot verkoop aan de energieleveranciers en overheid. Apple mag haar energie niet direct aan consumenten verkopen.

Apple en haar Apple Energy zijn niet de enige techbedrijven die teveel energie opwekken. Google kent precies hetzelfde probleem en richtte eerder al Google Energie op. Die laatste is een dochter van Alphabet geworden. Ook Google Energy mag niet direct aan consumenten verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.