Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Slimme brievenbus Parcer verkiest Sigfox boven LoRa

Het klinkt misschien een beetje cryptisch als je nog niet veel van IoT netwerken weet. Als je ons een beetje volgt, hebben we het de laatste maanden vaak over LoRa gehad. Een ultra licht netwerk waarop IoT producten kunnen worden aangesloten. De mensen achter de slimme brievenbus van Parcer kiezen echter een compleet andere standaard.

Parcer is een slimme brievenbus waar je pakketten in kunt laten bezorgen wanneer je niet thuis bent. Om de installatie gemakkelijk te maken, werkt hij met een batterijvoeding in plaats van een verbinding op netstroom. Hij staat immers in de tuin. Om toch twee jaar met een batterij te kunnen doen, heeft Parcer voor het Sigfox netwerk gekozen. Net als bij LoRa gaat het om een landelijk dekkend netwerk met een enorm laag energieverbruik. Interessanter dan de WiFi verbinding van de eigenaar van het systeem. Daarnaast kan hij een flink stuk van het huis af geplaatst worden.

Dit verklaart ook een beetje waarom Parcer naast een aanschafprijs, ook een abonnement hanteert. Parcer zal voor iedere brievenbus een verbinding op het Sigfox netwerk moeten aanschaffen. Het Sigfox netwerk is in Nederland onder beheer van Aerea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.