Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung introduceert de eerste (Micro) UFS kaarten

Als alternatief op de bestaande MicroSD kaarten, presenteert Samsung haar eerste collectie UFS kaarten. De kaarten kennen een iets afwijkende vorm en afwijkende connectoren.

Waar SanDisk tot nu toe altijd een belangrijke rol heeft gespeed in de introductie van nieuwe standaarden voor flash opslaggeheugen, lijkt het bedrijf afwezig in het vormen van de UFS standaard. In plaats daarvan zitten Nokia, Sony Ericsson, Texas Instruments, STMicroelectronics, Samsung, Micron en SK Hynix achter deze standaard. Samsung is de eerste die nu daadwerkelijke producten laat zien.

De nieuwe kaarten van Samsung kunnen een theoretische snelheid van 530MB per seconde behalen. voor de kenners, de nieuwe chips kunnen theoretisch 725MB per seconde per lane verplaatsen. Het is vooral de snelheid van de controller en de opslagchip dit bepalend zijn door de snelheid van de UFS kaarten.

Hoewel dit allemaal mooi klinkt, heb je er voorlopig nog niet zoveel aan. Er zijn nog geen producten die met de kaarten overweg kunnen. Dit vraagt namelijk nieuwe interfaces om de kaarten in apparaten te kunnen plaatsen. Samsung zal wellicht bij haar nieuwste generaties smartphones deze kaarten de standaard maken en dan zou het weleens snel kunnen gaan. Wij voorspellen de eerste compatible producten pas in 2017. Vooral omdat Samsung en Nokia de enige stakeholders in deze productlijn zijn die ook elektronica voor consumenten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.