Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Winnergear MicFlip 2.0

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Beide USB pluggen reversible
  • Mooie afwerking van de kabel
  • Stevige pluggen

THE BAD

Een jaar geleden wist de originele MicFlip kabel $200.000 op te halen op IndieGoGo. De MicFlip was dé oplossing voor iedereen die een micro-USB kabel zoekt die reversible is. Met andere woorden, waarbij het niet uitmaakt welke kant je boven hebt wanneer deze in jouw smartphone, tablet of andere gadget wordt gestoken. Het ontwerp kon nog beter, dus ontvingen we afgelopen week de MicFlip 2.0.

Unboxing

De MicFlip 2.0 zit, net als het origineel, op een simpel kartonnetje. Gemakkelijk uitpakken, gemakkelijk recyclen. Helemaal prima.

Winnergear MicFlip 2.0_MG_9984 copy

Design

We ontvingen ditmaal de rode versie van de MicFlip kabel. Net als bij de originele MicFlip gaat het om een kabel met een stoffen afwerking.

De USB pluggen zijn beiden verguld. Niet dat dit heel belangrijk is omdat we het hebben over een zuiver digitale gegevensoverdracht. Toch is het een leuk detail wat veel mensen zeker zal aanspreken.

Door de bijzondere vorm van de micro-USB plug is deze nu reversible. Bijkomend voordeel is dat hij wat minder klemt dan de originele MicFlip. Hierdoor is hij fijner in gebruik. Alle contactpinnen zijn aanwezig, dus deze plug kan gebruikt worden om te laden en voor dataoverdracht. Het gaat dus om een volledige, volwaardige USB verbinding.

Ook de USB A plug die in de computer of lader gaat is aangepast. Ook deze is nu volledig reversible. We zagen al USB aansluitingen die volledig reversible waren bij de laders van Mr. Safe, maar nu zien we het ook aan de kant van de USB plug. Slim.

Conclusie

De originele MicFlip was een slimmere uitvoering van een bestaande kabel. Met de MicFlip 2.0 heeft Winnergear het concept compleet doorgevoerd. De kabel is nu nog slimmer en hiermee lijkt de kabel haar eindstation te hebben bereikt. Beter dan dit gaat het niet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.