Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Kensington CH1000 (USB-C 4-Port Hub)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stevig materiaal
  • Compact
  • Eigen, korte USB-C Stekker
  • 3x USB 3.0
  • 1x USB-C

THE BAD

We hebben weer een interessante USB-C gadget van Kensington gevonden. Ditmaal een USB-C hub die jouw tablet, smartphone of laptop ineens veel meer USB poorten geeft om mee te werken. Handig!

Unboxing

In de verpakking van Kensington vinden we alleen de CH1000 USB-C 4-Port Hub en een stukje overbodige documentatie. Meer heb je niet nodig.

Design

De CH1000 USB-C 4-Port Hub beschikt over een eigen USB-C kabel om deze met jouw apparaat te verbinden. Deze meet een ruime 10CM lang. Lang genoeg om de hub de nodige flexibiliteit te geven en kort genoeg om niet in de war te geraken.

Zoals we van Kensington gewend zijn, zien we een mix van stevige plastics voor zowel de kabel als de behuizing. Hij heeft bij ons een aantal keer onderin tassen gelegen en we zien geen verbuigingen of andere beschadigingen aan de behuizing.

Is de CH1000 USB-C 4-Port Hub correct aangesloten, brandt er een grote, blauwe LED op. Verder valt er over het design niet veel te vertellen.

Aansluitingen

Qua aansluitingen is het vel voor weinig bij Kensington. De CH1000 USB-C 4-Port Hub beschikt over drie USB-A 3.0 poorten voor al jouw oudere accessoires. Daarnaast krijg je van de CH1000 USB-C 4-Port Hub weer een USB-C poort terug om USB-C apparaten op aan te sluiten.

Gebruikservaring

De CH1000 USB-C 4-Port Hub voldoet keurig aan de USB standaarden. Qua snelheden van de aansluitingen valt dus niet te klagen. De USB-3 apparaten die we hebben getest draaien op hun normale snelheid en de USB 3.1 aansluiting ook. Je moet er alleen even aan denken dat alle accessoires die ene USB-C verbinding naar het apparaat delen. Je moet wel hele bijzondere dingen doen wil je daar echt last van hebben.

Iets anders om in gedachte te houden is dat, zeker mobiele apparaten, weinig stroom hebben voor accessoires. Gebruik je de CH1000 USB-C 4-Port Hub op een smartphone of tablet, is de kans groot dat externe harddrives en SSD’s niet zullen werken. Dit heeft niets met de hub te maken, maar alles met de smartphone of tablet die je gebruikt.

Verder ben ik heel tevreden. De CH1000 USB-C 4-Port Hub is zeer stevig en gemakkelijk aan te sluiten. De USB poorten lijken van een zeer goede kwaliteit en zitten ver genoeg uit elkaar om ook vreemdvormige USB sticks de ruimte te geven. Gewoon een prima product dus.

Conclusie.

De Kensington CH1000 USB-C 4-Port Hub is een relatief simpel product en zolang je als fabrikant niet bezuinigt op de componenten die nodig zijn, kan het eigenlijk niet fout gaan. Dit laat de Kensington CH1000 USB-C 4-Port Hub ook zien. Geen enkel nadeel aan te vinden.

Beschikbaarheid

De Kensington CH1000 USB-C 4-Port Hub is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.