Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Jabra Eclipse (bluetooth headset)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Extreem licht
  • Bijbehorende powerbank verlengt de spreekduur
  • Erg mooi, neutraal ontwerp

THE BAD

  • Geen ondersteuning voor Siri of Google Now

Ultraslank, ultralicht en zeer stijlvol. Dat typeert de nieuwe Jabra Eclipse headset. Leuk detail is dat Jabra er een powerbank bij levert die op maat is gemaakt. Slim.

Unboxing

De unboxing van de Jabra Eclipse kent een leuke verrassing. Er zit een speciaal doosje in om de Eclipse in te bewaren. Deze dient om de Eclipse op te laden. De headset is onder anderen zo klein omdat Jabra er op deze manier geen micro-USB poort in hoeft te plaatsen.

Naast het opbergdoosje vinden we ook nog drie extra eargels in de verpakking. Uiteraard in verschillende formaten. Een bundeltje documentatie maakt het allemaal af.

Design

Hoewel de Jabra Eclipse een zeer slanke headset is, is hij duidelijk uniseks. Ook als man is het een prachtige headset om in het oor te hebben hangen. Dit komt mede door de afwerking van geborsteld metaal. Dit metalen oppervlak is ook een touchoppervlak en daarmee de enige knop op de Eclipse.

Bediening

Er zijn twee manieren om de Jabra Eclipse te bedienen. Om hem aan een toestel te koppelen leg je hem in zijn doosje en druk je drie seconden lang de knop op de achterkant in. Om gesprekken aan te nemen, trek je hem uit het doosje.

Wil je hem niet steeds in en uit het doosje trekken, laat je hem lekker in jouw oor hangen. Om gesprekken op te nemen kun je het spraakcommando ‘answer’ geven of tweemaal op het metaal van de Eclipse tikken. Het gesprek stoppen doe je ook met twee tikjes op het metalen deel. Wil je een gesprek niet aannemen, zeg je ‘ignore’.

Powerbank

Naast een functie als lader, is het doosje ook nog een volwaardige powerbank. De Eclipse zelf heeft een accuduur van drie uur gesprekstijd. Door de Eclipse in het doosje te leggen, rek je dit op tot tien uur doordat het doosje de Eclipse steeds weer zal bijladen.

Jabra Assist App

Om alles uit de Jabra Eclipse te halen, moet je de Jabra Assist app downloaden. Bij het starten onder Android zal deze vragen eerst nog even Jabra Services te downloaden. Daarna is de app klaar voor gebruik.

Via de app krijg je een aantal leuke opties van Jabra. Natuurlijk krijg je direct inzicht in de accustatus van jouw headset. Daarnaast zit er een tool in om de Jabra Eclipse terug te vinden. De app laat je dan de laatste locatie zien waarop smartphone en Jabra Eclipse met elkaar verbonden waren.

Draagcomfort

Het draagcomfort van de Jabra Eclipse ligt bizar hoog. Doordat Jarba veel onderdelen en een deel van de accuduur heeft verplaatst naar het doosje, is de Eclipse niet alleen klein, maar ook nog eens enorm licht. Je drukt hem in het oor en hij blijft gewoon zitten. geen hulpstukken, helemaal niets en hij voelt niet zwaarder dan een goede in-ear headset. Hier kan ik prima de hele dag mee blijven lopen.

Om te zorgen dat headsets niet gaan irriteren, raden wij altijd aan om eerst de kleinste eargel uit te proberen. Blijft die niet zitten, pas dan ga je een maatje groter. Zo voorkom je dat er meer druk op de gehoorgang staat dan strikt noodzakelijk.

Conclusie

Slank, mooi en functioneel. Dat is de Jabra Eclipse. Het feit dat de Eclipse zonder hulpstukken in het oor blijft hangen laat zien dat het een prachtig en krachtig stuk design is geworden.

Beschikbaarheid

De Jabra Eclipse is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.