Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Guardo Action Cam One (anno 2016)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goede kwaliteit opnamen
  • Veel opnamenmodi
  • Handige tas
  • Mooie startset

THE BAD

  • Display is beter dan bij de eerste generatie, maar het kan nog steeds beter.

Eind november keken we voor het eerst naar de Vlaamse Guardo Action Cam One. Een budget actioncam met een behoorlijk goede beeldkwaliteit. We vonden het display op de Guardo Action Cam One destijds niet geweldig, maar verder waren we tevreden. Inmiddels is het scherm aangepast en is ook de verpakking compleet vernieuwd. Een review van de Guardo Action Cam One anno 2016.

Unboxing

Het uitpakken van de Guardo Action Cam One is veel meer een feestje dan voorheen. Zat de oude nog in een kartonnen displayverpakking zoals vrijwel ieder merk haar actioncams verpakt, zit de Guardo Action Cam One nu in een nette softcase met beschermend foam. Ook de accessoirelijst is aangepast. Het is vooral een luxere uitpakbeleving geworden.

Display

Na ons commentaar op het display, was dit het verbeterpunt aan de kant van Guardo. We moeten ze nageven, ze luisteren wel. De Guardo Action Cam One zoals deze nu wordt verkocht, bevat inderdaad een ander display. Het formaat van 2 inch is behouden en op het oog is het moeilijk te zeggen of de pixeldichtheid veranderd is. Eigenlijk maakt dat voor een preview display ook echt niet uit.

Het display van de Guardo Action Cam One is nu glanzend afgewerkt en het contrast lijkt vergroot. Toch is de horizontale kijkhoek nog steeds relatief slecht waardoor beide ogen een ander contrast zien. Ja, er is dus verbetering. Nee, het is nog niet top. Moet dat? Nee. Je gebruikt het scherm vooral om te kijken of de beeldhoek goed staat en dat kan zonder problemen. Net als navigeren in het menu. Guardo heeft nog altijd de focus op beeldkwaliteit in combinatie van veel voor weinig qua accessoires en mogelijkheden. En dat gaat gewoon goed met het Guardo Action Cam One aanbod.

Design

Qua design zit de Action Cam One in elkaar. Een slimme combinatie van plastics en aluminium zorgt ervoor dat de camera stevig in elkaar zit en goed koel blijft. Ook wanneer je de zwarte camera onder een drone de lucht in stuurt. De knoppen zijn goed toegankelijk en het menu zit begrijpelijk in elkaar.

Opnamenmodi

Je kunt de Guardo Action Cam One gewoon aanzetten en gaan, maar het menu herbergt vele instellingen waaronder opnamenmodi. Daarnaast zijn er nog mogelijkheden om de kleur en de sfeer van het beeld al bij opname te beïnvloeden.

Voor montage onder een drone is het mogelijk het beeld op de kop op te laten nemen. Dat scheelt weer nabewerken en het menu werkt beter wanneer de camera onder de drone hangt ;-).

De Guardo Action Cam One is ook inzetbaar als dashcam. Wanneer je een micro-USB kabel met de Guardo Action Cam One verbindt, zal deze meteen in dashcammodus gaan en waar nodig automatische opnamen maken.

Beeldkwaliteit

Wat Guardo goed blijft doen is de beeldkwaliteit die het levert. Ondanks dat deze budget action cam het moet doen met 30 frames per seconde op Full HD en 60 frames per seconde op 720p. Guardo heeft dan ook een 5 megapixel CMOS beeldsensor in de Guardo Action Cam One gelegd en dit in combinatie met een 120-graden lens.

Conclusie

Guardo heeft dit jaar haar Action Cam One ververst. Een kleine aanpassing aan de hardware en een flinke aanpassing aan de manier waarop Guardo haar instapmodel aanbiedt. Hoewel het display nog steeds echt wel beter kan, kunnen we ons voorstellen dat dit binnen de prijsrange lastig is. Echt nodig is het ook niet. De beelden zijn goed en de set zoals deze nu wordt aangeboden bevat gewoon alles om een goede start te maken.

Beschikbaarheid

De Guardo Action Cam One is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.