Picture of Frank van den Berg
Frank van den Berg

Review: Aquarius (Blu-ray/DVD)

Frank van den Berg beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie sfeer, goede locaties.
  • Fijn acteerwerk van Duchovny.

THE BAD

  • Duurt lang voordat het verhaal echt op gang komt.

Een politie serie met in de hoofdrol David Duchovny die zich geheel afspeelt in het tijdperk van de Waterman, juist Aquarius. Gecreëerd door John McNamara met verder nog Emma Dumont, Gethin Anthony (beter bekend van zijn rol als Renly Baratheon in GOT) en Gray Damon. De serie, wederom zoals veel tegenwoordig gebaseerd op waargebeurde feiten, volgt Sam Hodiak die jacht maakt op ene Charles Manson.

Sam neemt het natuurlijk niet zo nauw met de strenge regels van het departement en ziet tijdens een opstootje op kantoor een prima partner in Brian Shafe, een veel jongere uitgave van zichzelf. Sam moet in het begin Brian nog even overtuigen van zijn werkwijze, maar als ze daar eenmaal uit zijn loopt het op wat conflictjes na eigenlijk best op rolletjes. De dochter van een bekende advocaat in Hollywood wordt vermist en na een paar dagen krijgt Sam de opdracht haar terug te vinden. Niet geheel toevallig is de moeder van de vermiste Emma een ex vriendin van Sam, die haar natuurlijk begripvol in de armen neemt. Haar man, de stoïcijnse advocaat begrijpt haar tenslotte toch niet. Aquarius neemt je mee naar rokerige landerige scenes met een maniakale gek die Manson heet en prachtig gespeeld wordt door Gethin Anthony. Iedere scene kom je een beetje dichter bij de verrotte kern van zijn ziel. Hij gelooft vooral in zichzelf en laat als een heuse zendeling andere jongeren geloven dat hij degene is die daadwerkelijk veranderingen in de wereld kan aanbrengen.

scene aquarius1 aquarius scene 2

Dat doet hij vooral uit het zicht van zijn volgers door mensen onder druk te zetten. Zoals bijvoorbeeld de vader van het vermiste meisje. Tel daarbij op de huiselijke beslommeringen van Sam wiens zoon onterecht terugkeert van Vietnam en daarover flink ruziet met zijn ex vrouw, de voor die tijd zeer vrijzinnige thuissituatie van Brian en een moord op een danslerares en de basis voor een langlopende serie is gelegd.

Beschikbaarheid

Aquarius seizoen 1 is een 13-delige serie, uitgekomen op Blu-ray en DVD. Deze is verkrijgbaar bij o.a. Bol.com en Wehkamp.  Inmiddels ligt seizoen 2 klaar op de planken om uitgezonden te worden in Amerika op 16 Juni. Het geeft ons nog even tijd om met Aquarius terug te keren naar de roerige jaren ‘60 en ‘70, te genieten van de vette soundtrack en herinnerd te worden aan een tijdperk waarin alles zomaar anders had kunnen worden. Met dank aan Just Entertaiment voor het recensie exemplaar.

https://youtu.be/sFP-hW7JpUQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.