Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

De LG G5 versus de Huawei P9

LG heeft met de LG G5 een gewaagde stap gezet. Zonder verlies van het hedendaagse strakke design is de LG G5 een totaal ander toestel geworden door het modulair ontwerp. Huawei heeft met zijn Huawei P9 een strak ontworpen toestel in de markt gezet dat prettig in de hand ligt en beschikbaar is voor een relatief lage prijs. Beide toestellen hebben iets extra’s. Sta je op het punt een nieuw toestel aan te schaffen? Wij vertellen je graag de voor en nadelen van beide smartphones.

Introductie LG G5 & Huawei P9

Het is al een tijdje geleden dat LG de G5 en zijn vrienden heeft geïntroduceerd tijdens het Mobile World Congress 2016. Het toestel, zijn modules en vrienden veroverde zorgde voor veel positieve publiciteit tijdens het congres en daarmee versloeg het al onze verwachtingen. LG liet voor het eerst in haar geschiedenis een modulair design zien. De LG G5 is dankzij twee modules te transformeren in een camera of een Bang & Olufsen audio systeem. Huawei heeft zijn vlaggenschip de Huawei P9 aan het begin van april geïntroduceerd samen met zijn grote broer de P9 Plus. Al ruim voor de lancering van het nieuwe vlaggenschip had Huawei zijn troef, camera’s van Leica, uitgespeeld. Het resultaat is een handzaam toestel met dubbele Leica camera.

Voors en tegens LG G5

Een van de redenen om voor een LG G5 te kiezen is het feit dat de smartphone aan de achterkant twee camera’s van 8 megapixels en 16 megapixels heeft die perfect samen kunnen werken waardoor het mogelijk is om foto’s van wel 135 graden te kunnen maken. Daarnaast levert LG ook nog eens de Camera Plus module die het toestel omtovert in een bijna professionele camera. Naast de camera biedt de LG G5 specificaties die een vlaggenschip waardig zijn. Het toestel is razend snel door de Snapdragon 820 processor en het heeft de nieuwste snufjes zoals een ‘always on’ beeldscherm. Je mist nooit meer een melding van je favoriete app. Wat de media LG wel kwalijk neemt is het beperkte aantal modules bij de lancering. Bovendien is de cameramodule feitelijk slechts een uitneembare batterij met extra knoppen, ideaal voor de reiziger.

Voors en tegens Huawei P9

Een van de grootste voordelen van de Huawei P9 is zijn adviesprijs van 599 euro. Daarmee is het toestel soms meer dan 100 euro goedkoper in vergelijking tot de vlaggenschepen van LG, HTC en Samsung. Je krijgt daarvoor een volledig toestel met een snelle Kirin 955-chipset van Hi Silicon (Huawei zelf). Veel besproken zijn natuurlijk de twee 12-megapixel camera’s van Leica. Beide camera’s worden tegelijkertijd gebruikt. De tweede maakt een monochrome opname om zo de contrasten van de kleurenfoto te versterken. Daarnaast kun je er voor kiezen de bekende monochrome foto’s van Leica met deze camera te schieten. De twee lenzen worden ook gebruikt om de autofocus te verbeteren. Met deze camera maak je dus nooit meer een verkeerde foto. Achterop het toestel zijn de Leica camera’s vergezeld van de vliegensvlugge vingerafdrukscanner. Wat men mist bij de Huawei is optische stabilisatie en de Huawei Emotion UI software verandert veel aan de Android interface en werking.

Liefhebbers van smartphone camera’s zullen een lastige kluif krijgen in de keuze tussen de LG G5 en de Huawei P9. Beide toestellen zijn wat prestaties betreft vergelijkbaar en hebben twee serieuze camera’s om uit te kiezen die beide voor- en nadelen kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.