Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: KLM Nachtjeslampje

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ontwerp lokt uit tot spelen en is lekker stevig
  • Lampjes zijn niet al te fel
  • Het doel is gemakkelijk uit te leggen
  • Het lampje is goed in te stellen

THE BAD

  • Het 'enige' knopje werkt niet intuïtief genoeg

Over mijn jeugdjaren heen heb ik heel wat KLM speelgoed gehad. Van Siku auto’s tot (natuurlijk) modelvliegtuigjes. Tegenwoordig ben ook ik weleens wat dagen van huis en daarvoor heeft KLM het nachtjeslampje bedacht. Een unieke naam voor een uniek en zeer functioneel nachtlampje.

Unboxing

De verpakking van het KLM Nachtjeslampje straalt één en al Nederlandse trots uit. Er is praktisch geen woord Engels te vinden. Verpakking en handleiding zijn gewoon in het Nederlands.

Het nachtjeslampje en de bijbehorende adapter zitten netjes in twee stukken piepschuim gevangen. Daarbij is ook nog de moeite genomen om een KLM stickertje op het piepschuim te plakken. Een simpele handeling die net even wat meer charme aan het uitpakken toevoegt.

Design

Hoewel ik had verwacht dat KLM kinderproducten als deze zouden vormgeven naar de vrolijke mascotte Bluey, lijkt het KLM Nachtjeslampje toch meer op een gewoon vliegtuig dat net een tikkeltje speels is weergegeven. Hoe dan ook stonden mijn kinderen meteen te trappelen om even met het lampje te spelen.

In het nachtlampje zijn verschillende witte LED’s weggewerkt. Deze verlichten de cockpit en de zeven raampjes. Wanneer je als ouder een paar dagen van huis gaat, kun je op het KLM Nachtjeslampje het aantal nachtjes instellen met een maximum van zeven. Iedere 24 uur zal het KLM Nachtjeslampje één lampje doven tot alleen de cockpit brandt en het kind weet dat papa of mama die dag weer thuis zal komen.

Het design komt overigens ook gewoon uit Nederland. Frolic Studio en DDB & Tribal zitten achter het ontwerp van het lampje.

Gebruikservaring

Natuurlijk was het even stress bij de koters, want wie krijgt dat lampje nou op zijn of haar kamertje? Een teken dat het ontwerp bij het uitpakken van het nachtlampje gewoon al heel goed in elkaar zit en echt iets om het team achter het KLM Nachtjeslampje een compliment te geven.

Toch zijn er wel een paar kleine verbeterpuntjes. Het ontwerp is qua bediening zeer minimalistisch. Met slechts één knopje bedien je alle functies van het nachtjeslampje en dat vraagt toch even de aandacht om de handleiding te lezen. Van de andere kant is het allemaal ook weer niet heel dramatisch omdat de uitleg zeer helder is en we feitelijk over twee functies spreken; het aan- /uitzetten en het instellen van het aantal nachtjes.

Naast gebruik voor als papa of mama op reis zijn, is het lampje ook goed mee te nemen op vakantie. Zo kunnen kinderen terugtellen tot wanneer ze weer naar huis gaan.

Conclusie

De naam en het concept van het KLM Nachtjeslampje zijn even simpel als geniaal. Zeker wanneer kinderen zo jong zijn dat ze nog moeite hebben met tellen helpt het lampje echt om inzicht te krijgen in wanneer papa of mama weer terug is. Geniaal.

Beschikbaarheid

Het KLM nachtjeslampje is onder anderen via de webshop van de KLM te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.