Arjan Olsder
Arjan Olsder

Gold, de nieuwe serie harddrives van WD

WD (Western Digital) voert al jaren drie ‘kleuren’ harddrives. Iedere kleur refereert naar een bepaald gebruiksduur en de firmware en onderdelen zijn daar verder op aangepast. Een harddrive is immers meer dan ‘gewoon’ een harddrive. Met de Gold serie voegt WD een nieuwe categorie toe.

Je zou wellicht denken dat de Gold line het beste voor thuis is, maar dit is niet het geval. Het gaat om een nieuwe lijn voor gebruik in servers en lijkt daarmee boven de WD Red range gepositioneerd te worden. Zo zijn de schijven luchtdicht en is de lucht in de drives vervangen voor het edelgas helium om zo prestaties te verbeteren en de elektrische weerstand te verlagen. Dat laatste is handig om de schijven energiezuiniger te maken. Ze staan immers dag en nacht te draaien en een kleine energiebesparing levert op jaarbasis toch hele euro’s op.

Western Digital claimt dat de WD Gold drives een MTBF (mean time before failures ofwel ‘stuk’) score hebben van 2,5 miljoen uur. Ze moeten dus ruim 285 jaar meegaan voor ze kapot gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.