Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung knalt Skype van haar Smart TV’s

Samsung was één van de eerste TV bouwers die stopte met het produceren van 3D TV’s en gaat nu weer een stap verder in de versobering van haar aanbod. Per 2 juni kun je niet meer Skypen met jouw TV.

Hoewel Samsung in haar bericht niet heeft kenbaar gemaakt waarom het de populaire videochat app van de TV’s trekt zou het simpelweg kunnen zijn dat er onvoldoende mensen zijn die de app op hun TV daadwerkelijk gebruiken. Doordat Samsung geen open platform heeft, zal het ook niet mogelijk zijn om op een andere manier de Skype app te installeren zoals op Android Smart TV’s. Hoe dan ook, er zijn genoeg eigenaren van Samsung TV’s die flink balen.

Update, inmiddels blijkt dat de stap vanuit Skype is gezet en niet vanuit Samsung. Skype investeert niet meer in TV versies van haar videochat app. Fabrikanten kunnen zelf kiezen of ze de oude versie online houden en/of wanneer ze die verwijderen. De enige uitzondering zouden Android TV TV’s kunnen zijn omdat die gebruik maken van Android apps op de openbare Google Play appstore. Echter zou Skype ook daar TV’s de toegang tot de app kunnen weigeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.