Kaisr, de luchtige zitzak uit Nederland

Geschreven op maandag 14 maart 2016 door Arjan Olsder


Update – Inmiddels mag Kaisr haar luchtzitzakken niet meer verkopen. Lees hier de details.

Soms zijn de slimste producten ook de meest simpele. De Kaisr is een lounge luchtkussen voor op het strand dat buitengewoon snel gevuld is. En dat comfort lijkt de succesfactor voor de Nederlandse ontwerpers te worden. Er was maar 12 uur voor nodig om het streefbedrag te behalen.

De Kaisr original is een grote zak van parachutestof. Door hem open in de lucht te trekken, vult de zak zich razendsnel met lucht. Snel dichtvouwen en de Kaisr lounge-ervaring is gereed. Om te voorkomen dat de Kaisr wegwaait, is deze vast te zetten in de grond. Er zijn vakjes voor tijdschriften en er is zelfs een flessenopener. Bovendien is het geheel weer snel te legen en compact mee te nemen. Wat ons betreft al dé strandgadget voor deze zomer.

Verschillen met de Lamzac

Onderstaand gaf een lezer terecht aan dat er een vergelijkbaar product is van het eveneens Nederlandse Lamzac. Wij hebben Kaisr om opheldering gevraagd en dit is de uitleg die we kregen.

Ons product heeft andere afmetingen, het materiaal is van andere stof en heeft een andere coating (zodat ‘ie drijft), we hebben een aantal zakken aan beide kanten, een flesopener, en we gebruiken een ander design voor de closing strap zodat de KAISR langer volblijft, en de KAISR kan bevestigd worden aan de grond door gebruik te maken van de lus. Om een kleine opsomming te geven.

Qua originaliteit kunnen we dus stellen dat Kaisr niet een totaal nieuw idee is, maar vooral een serie ideeën op basis van het idee van Lamzac.

Beschikbaarheid

Wil je deze zomer ook loungen op de Kaisr? Meedoen kan nog op IndieGoGo vanaf $84.

8 reacties op “Kaisr, de luchtige zitzak uit Nederland”

 1. Melvin schreef:

  Hi Arjan Olsder, wil je het artikel aanvullen met het gegeven dat het hele product letterlijk is gekopieerd van Lamzac? Het hele verhaal over het ontstaan is daarmee ook gelogen.

 2. Arjan Olsder schreef:

  @Melvin, ik geloof dat jouw reactie al voldoende aanvulling is. Wij zullen in ieder geval Kaisr om opheldering vragen. Lamzac mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

 3. rockcoco schreef:

  IK blijf het toch ongelofelijk vinden dat zon product al 700.000 USD staat op Indiegogo! Werkt de kaisr ook als er geen wind is? moet je dan zelf een beetje rennen?

 4. Klaas Vaak schreef:

  Is er octrooi op dit product?

 5. Arjan Olsder schreef:

  @Klaas, zoals bovenaan aangegeven mag de Kaisr niet meer verkocht worden. De Lamzac is het origineel.

 6. Pedro schreef:

  Kaisr heeft een rechtszaak verloren en mag niet in Europa leveren. De vraag is nu hoe deze kopers een rechtszaak kunnen opstarten om hun geld terug te krijgen .

 7. Pim schreef:

  Leuke gadget bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *