Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Yezz Andy 5EL LTE

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • 25 maanden garantie
  • Stevige behuizing
  • Zeer complete levering

THE BAD

  • Display heeft horizontaal een zeer beperkte kijkhoek
  • Camera legt veel compressie over foto's heen

Snel internet voor weinig, dat is de belofte van de Amerikaanse Yezz Andy 5EL LTE. Het toestel is goedkoop, maar kwaliteit lijkt vooraan te staan. Yezz durft het dan ook aan om in de prijsklasse van de Andy 5EL LTE, 24 maanden garantie te geven.

Unboxing

Yezz verpakt de Andy 5EL LTE simpel, maar wat ze besparen zien we terug in de uitrusting van het toestel. Zo zit er standaard een screenprotector in de verpakking. Je krijg teen dikke handleiding, een simpel headsetje, een USB lader en een micro-USB kabel. Yezz scoort dan ook op een mooie, complete levering.

Design

Qua design mag je de Yezz een typische Chinees noemen. Er is vooral gebruik gemaakt van plastics, maar wel plastics die een beetje stevig en slijtvast zijn. De achterkant heeft zelfs een rubber afwerking waardoor deze heel fijn in de hand ligt. Degelijk dus. Een verwisselbare accu, duo-SIM en micro-SD slot maken het af.

Display

In de Andy 5EL LTE ligt een 5 inch WVGA display. Effectief is dit een resolutie van 480×854 pixels. Dat is niet heel veel pixels, maar het is prima werkbaar en ook het spelen van spelletjes gaat best. De verticale kijkhoek is wat beperkt (zoals gewoon in deze prijscategorie), maar prima voor één persoon. De kijkhoek bij horizontaal gebruik is een stuk minder fijn. Beide ogen krijgen een net ander contrast binnen.

Android

De Yezz Andy 5EL LTE draait op Android 5.1. Yezz lijkt amper aanpassingen aan de launcher te hebben gemaakt. Hierdoor ligt de gebruikservaring dicht bij wat je van een Nexus toestel mag verwachten.

Specs

Yezz heeft de Andy 5EL LTE uitgerust met een quad-core 1GHz MediaTek MT6735 chipset. Deze krijgt een Mali-T720 GPU voor games mee en 1GB aan werkgeheugen. Je krijgt met 4GB weinig interne opslagruimte, maar je kunt er nog een micro-SD kaartje in prikken. Natuurlijk hebben we wat benchmarks voor je. Het zijn geen enorme scores, maar scores die prima passen binnen het prijssegment van de Andy 5EL LTE.

Camera

De Andy 5EL LTE is een smartphone met camera’s aan beide kanten. Je krijgt 1,3 megapixel voor selfies en videogesprekken. Achter zit een 5 megapixel camera. Hoewel 5 megapixels goed genoeg is om een scherpe fotoafdruk van 13×15 te maken, knalt het toestel veel compressie over de foto’s heen. Hierdoor is de kwaliteit van de foto’s mager. Video’s filmt hij op 720p met 30 frames per seconde en zien er een stuk beter uit.

Accuduur

Een groot pluspunt van de Yezz Andy 5EL LTE is de verwisselbare accu. Het is even zoeken, maar ze zijn gewoon los te koop, dus zelf te vervangen. Bij gewoon gebruik gaat de accu ruim een dag mee en dat is een prima prestatie.

Conclusie

De Yezz Andy 5EL LTE is een budget 4G toestel en dat merk je gewoon aan de specs. Daar staat tegenover dat Yezz stevige materialen heeft gebruikt en een zeer royale garantie hanteert. Daarmee is de Andy 5EL LTE een prima ‘eerste’ smartphone voor kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.