Arjan Olsder
Arjan Olsder

Android Wear 1.4 biedt volledige Nederlandse taalondersteuning

Goed nieuws voor gebruikers van Android Wear smartwatches. Met een nieuwe firmwareupdate voegt Google de nodige extra features toe waarvan één hele belangrijke. Er is eindelijk volledige ondersteuning voor de Nederlandse taal.

Met de update zal het eindelijk mogelijk zijn om alle menu’s in het Nederlands te gebruiken. Het is opvallend dat het zo lang duurde. Het is al veel langer mogelijk om Nederlandse spraakopdrachten te gebruiken.

Ook de spraakopdrachten zijn uitgebreid. Zo is het mogelijk via jouw smartwatch snel een berichtje via Google Hangouts, Telegr.am, Viber, WeChat of WhatsApp te versturen. Ook het aantal polsbewegingen dat de smartwatches ondersteunen is nu vergroot. Zo kun je nu bijvoorbeeld scrollen door de pols op en neer te bewegen. Zo hoef je niet met jouw vinger over een tekst die je leest te bewegen.

Wanneer jouw Android Wear horloge over speakers en een microfoon beschikt, zal het nu ook mogelijk zijn om gesprekken te voeren. Het horloge gebruikt dan de bluetooth verbinding om audio op en neer te streamen. Op dit moment is dat alleen mogelijk op de Huawei Watch en Asus ZenWatch 2.

Android Wear 1.4 is over enkele weken beschikbaar. Tijdens het Mobile World Congress verwachten we verschillende aankondigingen van nieuwe smartwatches met Android Wear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.