Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

CES: BRG stopt 360-graden camera in een motorhelm

BRG Sports heeft een opvallende primeur tijdens de CES. Het bedrijf heeft een 360-graden actioncam in haar motorhelm geïntegreerd. De camera die BRG Sports is de 360fly die normaal ook los te koop is.

Door de integratie van de 360fly camera in de helm hoeft BRG Sports niet moeilijk te doen met het ontwikkelen van een objectief en de nodige software. 360fly heeft dit allemaal al gedaan dus het is getest en het is helemaal af. Bovendien is de resolutie met 4K (2880×2880 met 30 frames per seconde) erg hoog waardoor je de details van jouw motorritten goed in beeld kan brengen.

BRG Sports heeft samen met 360fly ook aan een aantal nieuwe technologieën gewerkt. Één daarvan maakt het rijden op motoren veiliger. De camera kan namelijk waarschuwen voor verkeer dat langs je heen rijdt zodat je niet schrikt wanneer een auto je ineens inhaalt. Daarnaast is er een stukje techniek die automatisch een onderwerp zal volgen ongeacht waar jij met jouw helm op naartoe kijkt.

BRG Sports komt met vier modellen van de helm. Het gaat om de Bell Star, de Bell Moto 9, de Bell Super 2R en de Giro Edit. Die laatste is overigens op de wintersport gericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.