Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Devolo dLAN 550 WiFi, Goedkoop WiFi in het hele huis

Een goed Wi-Fi signaal in huis is één ding, maar wat als je ook nog een beetje bandbreedte nodig hebt om bijvoorbeeld te Netflixen? Wie dit relatief goedkoop op orde wil hebben kan kiezen voor de relatief goedkope dLAN 550 WiFi kit van Devolo.

De nieuwe kits zijn gebaseerd op de nieuwe dLAN 550 WiFi adapter die Devolo heeft ontwikkeld. Deze kleine adapters maken gebruik van het powerline netwerk om WiFi access points in huis op te zetten. Wanneer je de LAN aansluiting op de dLAN 550 WiFi adapters gebruikt, kan de snelheid oplopen tot 500Mb per seconde. Gebruik je de WiFi functie van de dLAN 550 WiFi, dan is de maximale snelheid 300Mb per seconde. In beide gevallen sneller dan de gemiddelde internetaansluiting die we in Nederland gebruiken. De dataverbinding over powerline beschikt bovendien over 128-bit AES-encryptie.

De dLAN 550 WiFi kent een aantal interessante technologieën. Zo zorgt de Devolo Range+ technologie voor een stabiele verbinding met hoge bandbreedte. De WiFi clone knop neemt WiFi instellingen van jouw bestaande WiFi router over. De WiFi Move technologie van Develo zorgt ervoor dat alle dLAN 550 WiFi adapters over dezelfde instellingen beschikken.

Beschikbaarheid

De Devolo dLAN 550 WiFi kost los €79,90. In een set met een dLAN 550 WiFi Duo+ adapter €119,90 en met nog een tweede dLAN 550 WiFi in het pakket betaal je €179,90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.