Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Pure Evoke D6 (DAB+ Radio)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Goed display
  • Kwalitatief goede knoppen
  • Mooie afwerking
  • Warm geluid
  • Goede afstandsbediening

THE BAD

  • Ze hadden meer kunnen doen met die USB aansluiting

Met een forse, houten kast weet Pure dat het een mooi warm geluid neerzet. Dit weten ze ook nog eens te combineren met een zuivere, stabiele bluetooth verbinding en een prima DAB+ ontvanger.

Unboxing

Pure levert de Evoke D6 keurig met een lader en afstandsbediening. Wil je de Evoke D6 ook in de tuin of op het strand gebruiken, kun je optioneel de ChargePAK F1 aanschaffen en in de Evoke D6 klikken.

Design

Pure heeft de Evoke D6 in een prachtig, houten kastje gebouwd. Oké, aan de binnenkant zal het spaanplaat of MDF zijn, maar de buitenkant is keurig afgewerkt met een eiken laminaatlaag. Deze afwerking is zo enorm goed van kwaliteit dat we zelfs geen scherpe randen zien. Zouden we niet beter weten, zouden we bijna geloven dat de radio echt uit een blok eikenhout is gemaakt.

Pure Evoke D6 IMG_5130

Opvallend aan het design is de SnoozeHandle. Wanneer je de wekkerfunctie van de Evoke D6 gebruikt, kun je met een simpele aanraking het alarm snoozen. Handig!

Pure Evoke D6 IMG_5125

Pure heeft voor een simpel OLED display gekozen om de status van de Evoke D6 weer te geven en om door de menu’s te bladeren. Het OLED display is keurig wit verlicht en ook in de zon nog af te lezen.

Pure Evoke D6 IMG_5127

De knoppen van de Evoke D6 voelen aan zoals knoppen moeten aanvoelen. De draaiknoppen werken keurig in stapjes die overeenkomen met de volumemeter en zenders op het display. Ook de drukknoppen druk je echt in. Dit geeft de Evoke D6 echt een premium gevoel.

Aansluitingen

De Pure Evoke D6 is vooral een draadloze radio. Er zit een DAB+, FM en bluetooth ontvanger in. Oké, FM is vrijwel overbodig omdat DAB+ alle FM kanalen in een hogere kwaliteit levert. In andere landen zal dit vast niet zo zijn.

Pure Evoke D6 IMG_5124

Verder kun je via 3,5mm een analoge audiobron op de Pure Evoke D6 aansluiten, of een hoofdtelefoon als je anderen niet lastig wenst te vallen met jouw muziekkeuze ;-). Verder vinden we natuurlijk de aansluiting voor de stroomtoevoer achterop de behuizing en een Mini-USB poort. Deze Mini-USB poort is bedoelt voor software updates.

Audio

Pure heeft de Evoke D6 voorzien van twee 3 inch drivers om zo een stereogeluid neer te zetten. Beide speakers worden met maximaal 8 Watt aangestuurd. Een bassreflexbuis zorgt voor de lagere tonen en daar zien we een belangrijk verschil met vele draagbare speakers die we tegenkomen.

Het gros van de goedkopere speakers en radios kiest namelijk voor een passieve radiator om de lage tonen te genereren. Die methode is echter vrij aanwezig in het klankbeeld. De bassreflexbuis is een stuk stabieler. Bijkomend voordeel is dat Pure ook nog een equalizer in de software heeft ingebouwd waardoor je de klank verder naar wens kunt bijstellen. Oké, de echte basshead zal hier geen genoegen mee nemen, maar voor iedereen die van een puur en gebalanceerd geluid houdt zal de Evoke D6 een bevredigend eindresultaat opleveren.

Afstandsbediening

Meestal is de afstandsbediening bij dit soort producten een ondergeschoven kindje. Een goede afstandsbediening ontwikkelen is lastig en duur. Daarom zien we meestal afstandsbedieningen met folieknoppen en een standaard formaat.

Pure Evoke D6 IMG_5134

Bij de Evoke D6 is dit anders. Ook hier een relatief platte afstandsbediening, maar wel één die bij het ontwerp van de radio past. Daarnaast zitten er kwalitatief prima ‘echte’ knoppen op. Hierdoor is de kwaliteitsbeleving vergelijkbaar met wanneer je de knoppen op de radio zou gebruiken.

Conclusie

De Pure Evoke D6 is ontwikkeld als DAB+ radio voor in de keuken of op het terras. Het geluid van de twee speakers is echt prima voor radiogebruik. De bluetooth module verdient ook een compliment omdat de verbinding met verschillende smartphones echt enorm stabiel is. Kijken we naar de prijs, is de Evoke D6 gewoon een enorm leuke DAB+ radio.

2 reacties

  1. Is de Evoke D6 ook getest met het F1 batterypak?
    Mijn ervaring is dat als de radio alleen op de batterij speelt deze niet uit te krijgen is via de on/off knop.
    Bij uitschakelen gat de radio uit maar springt enkele seconden later weer automatisch aan.
    Er zijn slechts 2 mogelijkheden om de radio stil te krijgen:
    1. Verbind de radio weer met de stroomadapter aan het lichtnet;
    2. verwijder de batterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.