Monster Streamcast S1, S2, S3
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA2015: Hands-on met de Monster Streamcast

Tijdens de IFA heeft Monster haar Streamcast multiroom audiospeakers gepresenteerd. Nieuw in de serie is de uiterst compacte, maar daarom niet minder krachtige Streamcast S1 speaker.

De S1 is de kleinste speaker uit de serie, maar we hebben met optisch bedrog te maken. Monster’s designers zijn zo slim geweest om de bovenkant van de speaker supersmal te maken terwijl er aan de achterkant toch echt spraken blijkt te zijn van een set flinke klankkamers.

Het resultaat van deze opbouw is dat de kleine S1 een groots geluid weet te reproduceren dat menig vinexwoonkamer prima weet te vullen. Daarnaast ben ik onder de indruk van de geluidskwaliteit.

Kijk ik naar de hele Streamcast serie (de S2 en S3 stonden er ook), zie ik dat de samenwerking tussen de speakers enorm goed is. De 5GHz WiFi antennes in de speakers zijn in staat om het geluid perfect te synchroniseren waardoor de speakers elkaar letterlijk versterken.

De hele serie kan gebruikt worden in combinatie met bluetooth (+NFC), een 3,5mm analoge audio-aansluiting, USB, LAN en een digitale optische ingang (bijvoorbeeld voor om een Xbox One aan te sluiten).

Doordat Monster gebruik maakt van de Qualcomm AllPlay chipset, zijn de speakers van Monster ook aan AllPlay speakers van andere merken te koppelen. Denk aan die van LG en Lenco. Hierdoor kan iedere bewoner in huis een speaker van zijn of haar voorkeur kopen, maar is het geen probleem om tijdens feestjes de muziek uit alle speakers te laten klinken. Al zit er natuurlijk een flink verschil tussen een speaker van Monster en een speaker van Lenco ;-).

Wat verder nog opvalt is de Monster app. De app die Monster voor Streamcast gebruikt is duidelijk ontwikkeld op basis van de Qualcomm app, maar zit strakker en netter in elkaar. De navigatie in de app lijkt een stuk soepeler en vanuit de app is het mogelijk om diensten als Spotify en Napster te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.