Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google en LG lanceren de Nexus 5X

Google en LG presenteerden vandaag een tweede Android 6.0 Marshmallow smartphone. Het betreft de LG Nexus X5. Ook hier gaat het weer om een smartphone met een pure Android ervaring. Dus zonder de grafische interface die LG normaal over haar toestellen heen legt.

De Nexus 5X is een kleiner toestel dan de Nexus 6P en heeft een 5,2 inch IPS display met een resolutie van 1920×1080 pixels. Dit is goed voor 423 pixels per inch.

Het hart van dit toestel is de Qualcomm SnapDragon 808 chipset. Een octacore processor met 2GB aan werkgeheugen en een aardige 2.700mAh accu. WiFi 2.4GHz en 5GHz zijn aanwezig net als bluetooth 4.2 en NFC. Ook deze Nexus 5X maakt gebruik van USB Type-C.

De camera aan de achterkant heeft een resolutie van 12,3 megapixel. Aan de voorkant krijg je 5 megapixels voor selfies. Beide camera’s hebben een F2.0 diafragma.

Beschikbaarheid

In de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Korea en Japan is de Nexus 5X nu al te bestellen. Andere landen volgen op 19 oktober. Er komt zowel een 16GB als een 32GB uitvoering van het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.