Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Test: Sena Bluetooth AudioPack voor GoPro

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • degelijk ontwerp
  • compleet geleverd
  • fraaie draadloze audio

THE BAD

  • UHD schakeling is wennen

GoPro is marktleider als het gaat om actie beelden vastleggen. Iedere filmer weet echter dat geluid mer dan de helft van de beleving is. Dat geluid van al die GoPro filmpjes valt vaak erg tegen. ‘Knal er een muziekje overheen en het is opgelost’, denken velen. Voor wie met audio en GoPro serieus aan de slag wil, is er nu de Bluetooth AudioPack module voor alle GoPro Hero3 en 4 modellen.

BaP_Section2Tegelijk met de Sena 20S helmcommunicatiemodule ontvingen wij de Bluetooth module voor GoPro. Het idee was om de TomTom Rider in de praktijk te reviewen. Een motorvlog opzet. Maar hoe krijg je goed audio in de GoPro? Dat is normaal al een uitdaging en op de motor helemaal. GoPro heeft een audio kabeltje, maar dat is echt een lastige oplossing. Kabels willen we immers liever niet in actie situaties. Sena maakt gebruik van de USB aansluiting waar ook GoPro hun audiokabel inprikt. Met een blokje verbind je deze USB aansluiting met een backpack die je achterop de GoPro camera bevestigt. Dit AudioPack heeft zijn eigen accu en ontvangt een Bluetooth audiosignaal. Vervolgens zet het dit signaal om naar het audio signaal wat de GoPro via de USB poort kan verwerken. Het principe is dus eenvoudig.

ProductDetails_BaPGP-10
Sena heeft een fraaie module gemaakt. De GP-10 heeft een eigen ingebouwde accu. Met een schakelaar zet je de unit aan. Met een pairing knop paar je de unit met een Bluetooth 3.0 microfoon. In ons geval de Sena 20S motorhelmmodule. Het kan echter ook een andere BT3.0 microfoon zijn. Het resultaat zou kristalheldere audio moeten zijn van cd kwaliteit. Bij ons lukt het maar niet. De helpdesk geeft wat tips en het blijkt dat wanneer je pairt met de 20S microfoon dit standaard in intercom kwaliteit gebeurt. Druk echter nog een keer op de pair knop op de GP-10 en dan staat de unit in Ultra HD kwaliteit. Het resultaat is wat we hoopten; kristalhelder. Beluister onderstaand filmpje om het resultaat te horen. Op internet staan inmiddels heel wat motorrijders die zijn gaan vloggen met een GoPro en de Sena GP-10 Audiopack. Als extra feature is het mogelijk om de microfoon op de GP-10 te gebruiken. Zo krijg je een extra microfoon die aan de achterkant van de GoPro Hero3/4 geplaatst is. Minder rijwind is het resultaat. Echter voor motorrijden nog ongeschikt.

De microfoon zit in de helm bijna in mijn mond vanwege de krappe pasvorm van de Shoei met microfoon. Normaal is geluid dus zonder de s-en.

Conclusie
De Sena GP-10 BT Audiopack is een essentieel onderdeel voor iedereen die serieus met GoPro camera’s werkt. Met de motorcommunicatie module werkt het prima. Wij zijn inmiddels op zoek naar andere 3.0 BT microfoon oplossingen om met dit AudioPack unieke audio resultaten te boeken. De prijs van 99 Euro is natuurlijk een lachertje als je ziet dat een flut steuntje al snel de helft kost.

De GP-10 kan meer audiosignalen tegelijkertijd verwerken. Wij hebben dit niet getest. De GP-10 wordt compleet geleverd met speciale behuizing en audio connector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.