Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Mophie Powerstation Plus 3X

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg mooi design
  • Handige kabelconstructie
  • Slim gebruik van de USB verbinding

THE BAD

  • Geen losse USB aansluiting

Design speelt steeds vaker een rol bij het ontwerp van powerbanks. Als één van de eerste grote producenten van powerbanks heeft Mophie met de Powerstation Plus dan ook hard haar best gedaan iets bijzonders op te leveren.

Unboxing

De verpakking van de Mophie Powerstation Plus 3X bevat de powerbank en documentatie. De USB kabels zitten al aan de powerbank vast.

Design

Het design van de Mophie Powerstation Plus 3X is zeer opvallend. Het blokje heeft aan de bovenkant een aluminium klep. Open je deze, kun je de twee USB kabels uit de powerbank rollen. De één om de powerbank op te laden. De andere om een tablet of smartphone op te laden.

Mophie heeft duidelijk een goede kwaliteit aluminium gekozen en stevige plastics. Vier witte LED’s geven de accustatus weer. Deze accustatus is via de knop op de powerbank op te vragen.

Specs

Het model van de Mophie Powerstation Plus 3X dat wij ter test hebben ontvangen is op basis van een Micro-USB kabel. Mophie levert dezelfde modellen ook met een Lightning kabel. De Mophie Powerstation Plus 3X levert een laadstroom van maximaal 2.4 Ampère. Dit is voor de huidige toestellen doorgaans krachtig genoeg om op maximale snelheid te laden.

De 3X aanduiding op de Mophie Powerstation Plus 3X verwijst naar het aantal keer dat je ‘mogelijk’ je smartphone kunt opladen. Zo is een iPhone vaker te laden dan een Xperia Z3+ omdat de iPhone simpelweg een kleinere accu heeft. Heel duidelijk is het dus niet, maar we kunnen je wel vertellen dat de accucapaciteit van de Mophie Powerstation Plus 3X 5.000mAh bedraagt. Check de specs van jouw smartphone of tablet om te berekenen hoeveel keer deze kan worden herladen met de Mophie Powerstation Plus 3X.

Een extra USB poort voor afwijkende kabels heeft de Mophie Powerstation Plus 3X helaas niet. Deze zit alleen bij de 4X en 5X modellen. Jammer, want dit is wel echt een onderscheidende feature die ook op dit kleine model heel handig was geweest.

Intelligent

De Mophie Powerstation Plus 3X is een intelligente powerbank. Als één van de weinigen is de USB verbinding bruikbaar als sync kabel. Je kunt je smartphone of tablet dus gewoon met een computer verbinden wanneer je de Mophie Powerstation Plus 3X bij je hebt.

Daarnaast zorgt een slim laadcircuit ervoor dat de computer eerst de aangesloten smartphone of tablet zal laden en pas daarna de Mophie Powerstation Plus 3X. Bereikbaarheid heeft eerste prioriteit bij Mophie en dat is buitengewoon handig.

Conclusie

Het is jammer dat deze kleine versies niet over de extra USB poort van hun grotere broers beschikken. Toch weet Mophie een opvallend design te presenteren waarbij het zeer slim met de USB verbinding om gaat. Qua looks en technologie dé powerbank voor deze zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.