Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Minix NT-II (Hoofdtelefoon)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Veel bass voor weinig geld
  • Zeer stevig
  • Goede accessoires meegeleverd
  • Weinig last van ruis bij telefoongesprekken

THE BAD

  • Je moet wel echt van veel bass houden
  • Telefoongesprekken klinken minder natuurlijk
  • Beperkt bluetooth bereik

Minix kennen we vooral als de bouwer van high-end Android mediaplayers, maar zo nu en dan doen ze ook iets anders. De Minix NT-II is de tweede bluetooth hoofdtelefoon waar de bouwer van mediaplayers mee komt en komt geluidstechnisch erg dicht in de buurt van de bekende Beats hoofdtelefoons.

Unboxing

Minix verpakt haar Minix NT-II met een korte handleiding, een microUSB kabel, een hardschapen opbergtasje en een 3,5mm audiokabel. Alles zit in het tasje weggewerkt en Minix verdient complimenten voor hoe netjes dit is gedaan.

Design

Bij de voorganger van deze hoofdtelefoon waren we niet heel happy over de constructie. Hij was relatief zwak. Zoals je in het filmpje ziet, is de Minix NT-II extreem buigzaam. Dit komt door metalen scharnieren die het geheel bij elkaar houden. Constructietechnisch heeft Minix een enorme stap voorwaarts gezet.

Qua desing volgt Minix duidelijk de Beats headsets. Minix plaatst echter geen metalen blokken om het gewicht te vergroten. Hierdoor voelt de Minix NT-II erg licht aan en draagt hij zeer prettig. Op het rechter oor is bovendien ruimte vrijgemaakt voor een NFC tag op de koppeling met non-iOS smartphones te vergemakkelijken.

De rechter oorschelp bevat alle knoppen om volume en muziek te bedienen. De middelste knop gebruik je om muziek te pauzeren en gesprekken aan te nemen. Het gaat in alle gevallen om gewone drukknoppen.

Minix NT-II

Geluidservaring

Net als het design is ook het geluid vergelijkbaar met wat je van een Beats hoofdtelefoon mag verwachten. Er is vooral aandacht voor de lage tonen terwijl de hoge tonen minder aanwezig zijn. Liefhebbers van hip-hop en dance zullen dit als zeer prettig ervaren. Liefhebbers van gitaarmuziek zullen de details in de klanken missen.

Tijdens telefoongesprekken merk je dat de beïnvloeding van de lage tonen echt akoestisch is. De manipulatie is namelijk ook van kracht tijdens telefoongesprekken. Hierdoor klinkt de stem aan de andere kant iets doffer dan wanneer je de telefoon aan het oor houdt. Daar staat tegenover dat er weinig last is van ruis waardoor het wel heel plezierig is om telefoongesprekken te voeren.

Voor het streamen over bluetooth maakt de NT-II gebruik van Bluetooth V3.0 met ondersteuning voor onder anderen A2DP. Het maximale bereik is 10 meter, maar dit maak je niet waar wanneer je jouw smartphone in een cover hebt zitten, in een broekzak en de nodige andere apparaten op 2.4GHz om je heen hebt. Buiten gaat het luisteren relatief goed zolang de smartphone in de rechter broekzak zit. De linker broekzak is te ver van de antenne. Binnen wil je de telefoon gewoon in het zicht leggen om onderbrekingen te voorkomen. Het bereik van de headset is normaal voor de prijscategorie, maar niet overtuigend.

Conclusie

Minix doet een hoop goed met de Minix NT-II. Hij is stevig en wordt zeer netjes uitgeleverd. Het geluid is afgesteld op een doelgroep waarbij bass de boventoon voert en telefoongesprekken niet heel belangrijk zijn. Hiermee is het een goed alternatief voor Beats, maar de liefhebber van akoestische muziek moet toch echt even verder kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.