Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Beyond The Reach (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Aardig verhaal
  • Goede cast
  • Kent goede momenten

THE BAD

Michael Douglas keert terug met Jeremy Irvine in Beyond The Reach. Een film die actueler is dan ooit nu een Amerikaanse tandarts in het nieuws is omdat hij tijdens een jachtpartij Zimbabwe’s favoriete leeuw Cecil heeft afgeschoten. Hoewel de tandarts weer vrolijk gaatjes aan het boren is, loopt de foute jachtpartij van rijke zakenman Madec heel anders af.

De rijke zakenman Madec (Michael Douglas) is eveneens op jachtreis, maar dan in de Mojave woestijn. Ook hij heeft iemand ingehuurd om hem te helpen bij de jacht. Ben (Jeremy Irvine) is zijn gids op deze tocht. Wanneer Madec tijdens de jacht per ongeluk een mijnwerker neerschiet, snapt hij dat zijn carrière voorbij is. En wat doe je dan als steenrijke Amerikaan…

Alles om Ben te overtuigen niets te vertellen rond deze onbedoelde moord. Wanneer Ben er duidelijk voor kiest het jachtongeval niet te willen verzwijgen doet Madec het ene andere dat hij kan doen… hij probeert Ben zelf te elimineren. Niet met een geweerschot of iets dergelijks, maar door hem naakt en zonder voedsel of drank in de woestijn te droppen. Op dat moment moet Ben alles op alles zetten om in de woestijn te overleven.

De rol van Michael Douglas als rijke zakenman op jacht is zeer goed gecast. Michael Douglas heeft een enorm trackrecord als het gaat om belangrijke rollen in films, maar is natuurlijk ook al een oude man aan het worden. Hierdoor is de rol hem op het lijf geschreven. Ook de rol van Ben is zeer goed gekozen.

Er zijn legio films waar een kat en muis spel wordt gespeeld en de schrijvers van Beyond the Reach doen duidelijk hun best wat nieuwe elementen te introduceren. Toch werkt niet alles in deze film even goed waardoor de achtervolging tussen de twee net even iets te lang duurt. Toch kent de film voldoende vermakelijke momenten om je erbij te houden.

Conclusie

Beyond The Reach heeft zijn spannende en zijn vermakelijke momenten. Toch hebben de schrijvers duidelijk moeite gehad om de 88 minuten die de film duurt te vullen. Het is een prima film voor de zaterdagavond, maar niet van blockbuster kwaliteit.

Beschikbaarheid

Beyond the Reach is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.