Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Tom and Jerry: Spy Quest (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Johnny Quest is weer terug
  • Leuk verhaal
  • Hele leuke extra's

THE BAD

In 1964 verscheen Jonny Quest op TV. Jonny was een karakter van Hanna-Barbera Productions en werd een jaar later alweer van de TV getrokken. In zowel 1986 als 1996 kreeg hij een nieuwe animatieserie en nu, in 2015, speelt hij een belangrijke rol in de nieuwste Tom & Jerry: Spy Quest.

Wanneer onze harige vrienden het voor de verandering eens lekker rustig aan doen, ontmoeten ze Jonny Quest en zijn vrienden Hadji en Bulldog Bandit. Deze ontmoeting wordt al snel verstoord als de Quets’s er achter komen dat aartsvijand Dr. Zin en zijn kattenleger hebben toegeslagen.

Dr. Zin en zijn katten hebben Dr. Benton Quest en zijn bodyguard Race Bannon ontvoerd. Dr. Zin heeft het gemunt op Quest’s laatste uitvinding die de wereld moet redden. Reden voor Tom and Jerry en de groep van Johnny om de wereld te redden.

Dat Jonny Quest niet de hoofdrol heeft gekregen, zien we terug in de animatiestijl van Tom and Jerry: Spy Quest. Deze is geheel in stijl met de Tom and Jerry series, dus hebben de karakters uit de Jonny Quest series een kleine metamorfose ondergaan. Echt schokkend zijn de veranderingen niet (groter hoofd, kleiner lichaam), maar het ziet er allemaal net iets leuker uit.

Hoewel het gros van de Tom and Jerry shows natuurlijk over het kat en muis spel tussen de hoofdrolspelers gaan, bewijzen de twee op hun eigen manier een enorm goed en grappig team te vormen.

Extra’s

Zoals het hoort bij een kinderfilm heeft Warner Bros. de DVD van de nodige leuke extra’s voorzien. Bij deze uitgave gaat het om vier extra cartoons van de Tom and Jerry show, The Fraudulent Volcano van de originele Jonny Quest uit 1964 en Deadly Junket van de Jonny Quest serie uit 1986.

Conclusie

Tom and Jerry: Spy Quest is weer een heerlijke film met Tom and Jerry in de hoofdrol. Als kind was ik erg onder de indruk van Jonny Quest, dus het is niet alleen enorm leuk om hem terug te zien in deze film, maar ook om nog twee van de originele afleveringen terug te kijken op deze DVD uitgave. En ja, mijn kids vonden de film en de cartoons ook geweldig. Een dikke voldoende dus.

Beschikbaarheid

Tom and Jerry: Spy Quest is nu verkrijgbaar op DVD, onder anderen via bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.