Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

HTC’s One M9+ rekent af met de hitteproblemen van de M9

In April introduceerde HTC haar One M9+ al in China terwijl wij hier werden opgewarmd voor de HTC One M9. Nouja, niet alleen wij werden opgewarmd. Het toestel was één van de eerste smartphones met de Qualcomm Snapdragon 810 chipset die gemakkelijk oververhit. Een probleem waar ook Sony’s Z3+ mee worstelt. De komst van de One M9+ naar Europa lijkt het antwoord op de problemen te worden. Daarnaast zijn er een aantal andere features waarmee HTC het toestel naar de hoogste regionen probeert te tillen.

Met de Qualcomm Snapdragon 810 chipset bevat de HTC One M9 een octacore chipset met vier 1.5GHz cores en vier 2 GHz cores in combinatie met 3GB aan werkgeheugen en een zeer snelle Adreno 430 GPU. Op papier zet deze chipset enorm goede prestaties neer. Vooral voor gamers. Daarnaast doen de vier zwakkere cores het reguliere werk zonder al te veel energie te verbruiken terwijl de snelle cores bij krachtige apps aan het werk worden gezet. Zo bespaart dit concept de accu en moet het in theorie het toestel niet onnodig warm laten worden. Maar dat laatste werkte dus niet.

De HTC One M9+ beeft nu een chipset van MediaTek. Het gaat om de MT6795T. In tegenstelling tot de Snapdragon chipsets zitten hier gewoon 8 cores in die op 2.2GHz draaien. Doordat dit het eerste toestel met deze chipset is, is het nog onbekend wat dit met de accuduur doet. De chipset bevat wederom 3GB aan werkgeheugen.

Gamers krijgen ook een relatief onbekende, maar ook oudere GPU. Het gaat om de PowerVR Series 6 (Rogue) G6200. Deze GPU is gebouwd om te concurreren met de Adreno 320 GPU. Hoe dit in de praktijk gaat is iets dat we natuurlijk gewoon moeten testen.

orig_HTCOneM9+_PerRight_GunMetalGray_130715_NL

Naast de problemen met oververhitting kreeg HTC erg veel commentaar op de kleine stapjes die het toestel maakte ten opzichte van de One M9. Met de One M9+ zet HTC eindelijk forse stappen. Zo komt HTC nu met een 2K display van 5,2 inch (2560×1440 pixels). Dat is dus twee keer Full HD. Met 568 pixels per inch veel scherper dan wat de iPhone 6 op dit moment te bieden heeft.

Op de voorkant heeft HTC een vingerafdrukscanner geplaatst om zo het openen van het lockscherm beter te beveiligen. Deze moet in alle richtingen kunnen scannen. Om het display heen zitten stereo speakers.

Voor de fotografie maakt HTC gebruik van de Duo Camera aan de achterkant. Deze schiet plaatjes op 20 megapixel en schiet video’s in 4K. Aan de voorkant zit een HTC Ultrapixel camera voor selfies.

Beschikbaarheid

Half augustus moet de HTC One M9+ in de winkel liggen. Hij gaat dan €799 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.