Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ex-Google medewerkers starten Kickstarter voor Android computers

Jide is een bedrijf dat is opgericht door drie voormalig Google medewerkers. Het bedrijf lanceerde al eens een Surface alternatief op basis van Android via Kickstarter. Nu komen ze ook met een Android settop box / computer die slechts 30 dollar gaat kosten.

We testen hier al jaren Android settop boxen van merken als Minix, Ugioos en Zidoo. Doorgaans kost fatsoenlijke hardware van deze merken rond de €100~150. De Jide Remix Mini zou daar wel heel ver onder duiken. Bovendien heeft Jide de moeite genomen om zelf ook nog het Remix OS te ontwikkelen als grafische laag bovenop Android.

Deze grafische interface is dan ook wat het verschil moet maken tussen de Remix Mini en reguliere Android settop boxen. Waar de boxen zich normaal richten op mediaplayer gebruik via de TV, probeert de Remix Mini gewoon een desktop ervaring te presenteren met mogelijkheden tot multitasken. Het lijkt dan ook vooral een concurrent voor ChromeOS te worden.

De hardware verschijnt in twee varianten. Beiden beschikken over een 64-bit quad-core 1.2GHz processor. De versie van $30 bevat 1GB werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. De $50 versie bevat 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte. Via de HDMI aansluiting is 4K output mogelijk. WiFi en Bluetooth 4.0 zijn aanwezig. Het energieverbruik ligt op 10 Watt.

Beschikbaarheid

Doordat het project het streefbedrag al heeft behaald, zal de uitlevering van de Jide Remix Mini in oktober zijn. Vanaf $30 (plus $20 verzending) doe je mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.