Arjan Olsder
Arjan Olsder

Commodore keert terug met bijzondere smartphones

Je moet wat doen om op te vallen in het overbevolkte smartphone landschap. Dit moeten de Italianen achter de nieuwe Commodore smartphones ook hebben gedacht toen ze besloten de merknaam in licentie te nemen. Gelukkig hebben ze niet enkel het C= logo op een Chinees toestel gedrukt, maar hebben ze ook echt hun best gedaan om een Commodore beleving neer te zetten.

De eerste smartphone van Commodore gaat de PET heten en draait op Android Lollipop. Bovenop Android installeren de Italianen zowel de VICE C64-emulator om Commodore 64 software en games te draaien als de Uae4All2-SDL emulator voor Amiga software en games.

Als we kijken naar de specs is de Commodore PET duidelijk een smartphone uit het middensegment. Zo draait hij een Octacore chipset van MediaTEK die geklokt is op 1.7GHz en afhankelijk van de uitvoering 2GB werkgeheugen en 16GB opslag of 3GB werkgeheugen en 32GB opslag meekrijgt. Grafisch komt het geweld van een Mali T760 GPU.

Commodore-PET-Camera

Op camera’s lijkt niet bezuinigd te zijn. Zo zal de Comodore PET aan de achterkant een aardige 13 megapixel camera van Sony bevatten terwijl aan de voorkant een 8 megapixel model zit voor selfies.

Beschikbaarheid

De toestellen komen eerst uit in Italië, Duitsland, Frankrijk en Polen. De 2GB/16GB variant zal zo’n €275 gaan kosten tegenover €325 voor de 3GB/32GB variant. Hoewel de merknaam Commodore nog altijd verbonden lijkt te zijn aan het Nederlandse C= Holdings, zal hier voorlopig nog geen release plaatsvinden.

Via Wired.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.