Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

BlackBerry Venice, Android in een vernieuwend ontwerp

Terwijl het boek Geen Bereik, over de opkomst en ondergang van BlackBerry net in de winkel ligt, worden de geruchten over een Android smartphone steeds sterker. Wij hebben ze voor je verzameld.

Dat BlackBerry, met haar eigen OS, geen toekomst meer heeft is voor velen geen verrassing meer. Ja het zit prima in elkaar, maar het marktaandeel lijkt verdampt en goede lokale apps zijn amper te vinden. Toch weten die jongens enorm veel van beveiliging.

Dit zal ook de reden zijn dat BlackBerry en Samsung hebben samengewerkt voor diverse onderdelen van het beveiligde Samsung KNOX platform. Een platform dat werk en privé op een smartphone moet scheiden en bovendien extra beveiligde communicatielijnen mogelijk maakt via Worklife en SecuSUITE.

Toch is dit niet de enige ervaring die BlackBerry met het Android platform heeft. Zowel op de PlayBook als recente BlackBerry Smartphones was het in theorie mogelijk om Android apps te draaien. Deze hadden in veel gevallen wel een kleine aanpassing nodig, maar dan werkte het doorgaans wel.

Hoewel BlackBerry achter het eigen OS heeft gestaan, is het niet zo’n gekke gedachte dat de Canadees nu toch overstag gaat met Android. Het bedrijf is op sterven na dood en zou op deze manier haar hardware tak nieuw leven in kunnen blazen. De hardware van de BlackBerry toestellen zat altijd erg goed in elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.