Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Gerucht: Sony staat op het punt de Xperia Z3+ Compact te lanceren

Kort na de start van de Xperia Z series, kwam Sony met Compact versies van de vlaggenschip toestellen. In tegenstelling tot andere fabrikanten maakte Sony de toestellen wel kleiner, maar zag je dat niet terug in de specs. Als de geruchten koppen, staat Sony op het punt om de Xperia Z3+ Compact uit te brengen.

Nouja, de geruchten spreken niet zozeer van een Xperia Z3+ Compact, maar meer van een Xperia Z4 Compact. Echter is de Xperia Z4 de Japanse naamgeving van het toestel dat we hier als de Xperia Z3+ kennen. We gaan er dan ook vanuit dat Sony bij een lancering in de EU de naam Xperia Z3+ Compact zal hanteren.

Het toestel, met modelnummer E5663, zou nog steeds een Full HD display bieden, maar dan op 4,6 inch. Dit in tegenstelling tot de 5,2 inch die het display van de Xperia Z3+ meet. Doordat de resolutie gelijk blijft, zal het scherm vooral veel scherper ogen. Overigens is dit wel een primeur voor Sony. Voorheen kon Sony op een kleiner formaat alleen 720p displays in de Compact series plaatsen.

Hoewel Sony normaal dezelfde chipset plaatst als in de grote versie, bestaat de kans dat Sony bij de Compact toch voor een alternatief kiest. Mogelijk iets dat net even wat minder snel is. Dit in verband met de warmteontwikkeling waar de Qualcomm SnapDragon 810 enorme problemen mee heeft.

De exacte specs en prijs zijn nog onbekend, maar we houden je op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.