Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon lanceert een compleet nieuwe uitvoering van de Kindle Paperwhite

De Kindle Paperwhite stond al bekend om haar hoge resolutie display en met een nieuw scherm legt Amazon de lat weer net even iets hoger. Dit om de concurrentie met de Kobo Glo HD (volgende week lees je de review) aan te gaan.

Het nieuwe display van Amazon heeft ontwikkeld heeft een resolutie van 330 dpi (Veel drukwerk is op 330 dpi) en daarmee krijg je twee keer zoveel pixels per inch dan je bij de originele Kindle Paperwhite kreeg. Daarnaast heeft Amazon tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling van een compleet nieuw lettertype. Het Bookerly lettertype is speciaal voor gebruik op e-readers ontwikkeld en moet lezen nog plezieriger maken.

Amazon heeft ook een nieuwe typografie engine ontwikkeld voor de Kindle. Deze moet het renderen van pagina’s nog beter doen. Vooral wanneer je PDF boeken leest (zoals ik weleens doe op de Kobo Glo) gaat er weleens iets mis. Denk aan paginanummers die over teksten vallen. Als Amazon dit met haar nieuwe engine kan oplossen, heeft ze een sterke troef in handen. Hoe dit in de praktijk uitpakt, lees je natuurlijk over enkele weken in onze review.

Overige features in de nieuwe Kindle Paperwhite zijn ondersteuning voor WiFi en (op bepaalde modellen) 3G, Word Wise om definities van lastige Engelse woorden op te vragen, Whispersync om de leesvoortgang tussen apparaten te synchroniseren, time to read dat voorspelt hoelang je nog nodig hebt om een hoofdstuk uit te lezen, Smart Lookup om termen op te zoeken in naslagwerken als Wikipedia en nog veel meer.

Beschikbaarheid

De nieuwe Kindle Paperwhite is nu via pre-order verkrijgbaar bij Amazon. De WiFi versie kost €142,34. Voor de WiFi+3G versie betaal je €203,35. Bij de 3G versie zit levenslang internationaal dataverbruik inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.