Arjan Olsder
Arjan Olsder

Na Huawei komt ook Doogee met een bijzondere aluminium smartphone

Hoewel HTC met de One M9 wederom een ijzersterk design van aluminium presenteerde, zit Huawei het merk op de hielen met de lancering van de P8. Ook het Chinese Doogee probeert nu op design te innoveren. Daarbij gaat het niet alleen om een lichtgewicht design, maar Doogee heeft ook een ultradunne bezel in het design van de Valencia 2 Y100 Pro smartphone opgenomen.

Metalen body’s leveren de nodige problemen op voor smartphones. Ze worden niet alleen zwaarder, maar ze blokkeren ook het signaal van de antennes. Hierdoor moeten antennes meer stroom verbruiken en dat levert weer een lagere accuduur op. Doogee lost dit op een hele slimme manier op. De body wordt namelijk eerst van polycarbonaat gemaakt. Daarna schuren ze deze op en coaten ze de body met aluminium. Hierdoor moet een look & feel van metaal ontstaan zonder de negatieve effecten van een volledige aluminium body. Bijkomend voordeel is dat polycarbonaat een stuk goedkoper is.

Ook opvallend aan het design van deze smartphone is dat de bezel (rand) naast het display nog maar 1,6mm meet. Hierdoor geeft het display het idee veel breder te zijn. In de linker rand zitten bovendien de 3 notificatie LED’s. Deze zijn vrij instelbaar waardoor je ze naar smaak kunt inzetten.

Details over de specs en beschikbaarheid van deze nieuwe smartphone zijn nog niet gegeven. We houden je op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.