Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: The Hobbit: The Battle of the Five Armies (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke cast
  • Goed verhaal
  • Lekker spannend
  • Lekker lang

THE BAD

Hij is uit en daarmee is het voorlopig even afgelopen met de wereld van de dwergen en de elfen. De wereld van de hobbits en de draken. De wereld van midden-aarde. Deze vrijdag hebben wij voor jou de review van The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Voor de Lord of the Rings trilogie moest Warner Bros. hard aan het werk om van drie enorm dikke boeken een serie van drie epische films van ‘slechts’ drie uur te maken. Toen Warner Bros. ditzelfde van plan was met de prequel; The Hobbit, leidde dit meteen tot een probleem. The Hobbit is maar één boek en hij is niet al te dik. Het resultaat tot nu toe bestond uit twee films die werkelijk prachtig zijn, maar waar hard aan het verhaal moest worden getrokken om ze lang genoeg te maken. Met The Battle of the Five Armies is dit helemaal anders.

The Battle of the Five Armies begint natuurlijk op het moment dat de draak Smaug zijn best doet om een handelspost van de kaart te vegen. Dis is namelijk het moment waarop het tweede deel van The Hobbit ons achterliet.

Voor iedereen die een episch gevecht met Smaug verwacht heb ik triest spoilernieuws. Binnen vijf minuten maken ze Smaug met de grond gelijk. Het is niet eens echt een gevecht, maar meer een dialoog die je uitzit. Daarmee start The Battle of the Five Armies toch echt met een enorme anti-climax.

Gelukkig weet The Hobbit: The Battle of the Five Armies zich vrijwel meteen te herpakken terwijl het verhaal zich opbouwt naar het gevecht van de vijf grote legers. Een gevecht dat prachtig in beeld wordt gebracht. Een gevecht dat je tot het eind in je stoel zal houden. Niet alleen is The Hobbit: The Battle of the Five Armies de beste van de drie Hobbit films, maar het is ook de spannendste van de hele LOTR serie en daarmee sluit Warner Bros. de serie op gepaste wijze af.

Conclusie

Negen uur aan film vullen met alleen het boek The Hobbit blijkt tijdens de eerste twee films een beetje een uitdaging te zijn. Bij deze derde bouwt The Hobbit: The Battle of the Five Armies echt alleen nog maar op naar een spectaculair slotstuk. Een must-have voor de fans, maar die wisten dat al ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.