Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: From Dusk Till Dawn Seizoen 1 (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

  • Aardige cast

THE BAD

  • Langdradig verhaal
  • Teveel herhaling
  • Mist creativiteit

Na het inmiddels legendarische The Walking Dead heeft eOne opnieuw een horrorserie ingekocht. Dit keer gaat het om From Dusk Till Dawn, de serie waarmee de Amerikaanse zender El Rey zich op de kaart probeert te zetten en wie fan is van de film uit 1996, zal de naam El Rey bekend in de oren klinken.

In de eerste film en deze serie is El Rey de bestemming van de Gecko broers. Deze twee broers hebben een moorddadige overval gepleegd op een Amerikaanse bank en we ontmoeten ze terwijl ze op de vlucht zijn.

Meteen tijdens de eerste uitzending van From Dusk Till Dawn gaat het al mis voor de broertjes. Terwijl ze stoppen om naar de WC te gaan, bezoeken een oude Sheriff en zijn Ranger (Jesse Garcia) hetzelfde winkeltje. Één van de broers besluit de Sheriff neer te schieten en op dat moment begint het eeuwige gevecht tussen de Ranger en de twee broers.

Zoals het goede bankovervallers betaamd, maken de twee zich uit de voeten om naar Mexico over te steken. Ook deze oversteek gaat alles behalve soepel en al snel zien we dat het bovennatuurlijke krachten zijn die de twee helpen om de grens te passeren. Met de nodige passagiers trouwens want in hun vlucht kidnappen ze een gezin waarin zich ook de nodige problemen opstapelen.

From Dusk Till Dawn de serie wordt geregisseerd door Robert Rodriguez, die ook verantwoordelijk is voor de drie films die sinds 1996 uitkwamen. Zijn plan met de serie was om vooral de verhaallijn van de originele film met George Clooney and Quentin Tarantino verder uit te diepen. Dus meer tijd voor persoonlijke drama’s en achtergronden over de vampiers die een rol spelen in de serie.

Het gevolg is dat Rodriguez echt zo ongeveer elk onderdeel van de film probeert op te rekken en dat lijkt alles behalve echt goed te gaan. In tegenstelling tot een serie als The Walking Dead is het verhaal langdradig en kennen de persoonlijke drama’s veel herhaling. Alles om de vele minuten in de tien afleveringen op te vullen.

Conclusie

Mijn tijd is kostbaar, dus ik doe altijd een voorselectie van wat ik review. Zeker als het om series gaat wil ik vooraf het idee hebben dat ik me enorm ga vermaken. Met From Dusk Till Dawn lijk ik een inschattingsfout te hebben gemaakt. Voor de ware fans van de films is de serie een enorm leuke aanvulling. Voor iedereen die zoekt naar goede horror en crime is From Dusk Till Dawn niet meer dan een timefiller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.