Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nederlanders lanceren de MiniBrew thuisbrouwerij

Na de Williamswarn en de Picobrew kun je binnenkort ook zelf bier brouwen met machientje van Nederlandse bodem. Drie ondernemers presenteerden deze week hun MiniBrew. Een machine die prima in de gemiddelde keuken zal passen.

De machine valt op door haar nette vormgeving en door de volledige automatisering van het brouwproces. Zo zal de machine naar 3,5 uur bezig te zijn geweest om het wort te brouwen en te koelen, deze zelfstandig doorpompen naar het vergistingsreservoir waar het 7 dagen blijft fermenteren.

GadgetGear-Bier

Het gehele proces is appgestuurd. Het voordeel hiervan is dat jouw eigen bereidingen gemakkelijk te reproduceren zullen zijn. Ideaal wanneer je jouw ideale smaak hebt gevonden.

Voor de aansturing ben je nu nog beperkt tot het gebruik van iOS apps. Android is iets waar het team nog aan moet gaan werken. De app is echter al wel een stuk uitgebreider dan enkel een app om het brouwproces in de gaten te houden. Gebruikers kunnen met de app namelijk een grote database met recepten naar binnen trekken om zo zelf bijzondere bieren te brouwen.

MiniBrew-App

Beschikbaarheid

Over de exacte beschikbaarheid is het team nog niet uit. Ergens in de komende weken zal een pre-order periode starten waarbij de eerste modellen kunnen worden aangeschaft. Ook de prijs van de Minibrew is nog onbekend, maar zal naar verwachting vanaf €2.000 zijn (afhankelijk van de uitvoering en accessoires). Je moet weliswaar heel wat biertjes brouwen om dat eruit te krijgen, maar als ik zo eens naar buiten kijk lijkt me dat echt geen bezwaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.