Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Russell Hobbs Aura 6-in-1 Staafmixer

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Bijzonder compleet
  • Goede staafmixer
  • Snelheid goed instelbaar
  • Prima kleine foodprocessor

THE BAD

  • Het is vervelend de knop lang ingedrukt te moeten houden

Als het om gastronomische staafmixers gaat, levert Russell Hobbs met de Aura 6-in-1 Staafmixer één van de meest uitgebreide staafmixers van dit moment. Daarnaast is de staafmixer zelf traploos instelbaar.

Unboxing

Design

De motorunit van de Aura 6-in-1 Staafmixer is van wit plastic en kent bovenop een grote draaischijf. Via deze draaischijf is de snelheid van de elektromotor traploos instelbaar. Zo voorkom je dat je te hard of juist te langzaam gaat. De knop van de Aura 6-in-1 Staafmixer is wel heel klein en moet diep worden ingedrukt. Daarmee hebben we meteen het grote verbeterpunt van de Aura 6-in-1 Staafmixer te pakken. Bij langdurig gebruik is dit gewoon niet prettig.

Russell Hobbs Aura 6-in-1 Hand Blender IMG_0410

Als staafmixer

Gebruik je de staafmixer accessoire, dan krijg je bij de Aura 6-in-1 Staafmixer een staafmixer die voor een groot deel uit RVS bestaat. De staaf is hierdoor smal en goed te reinigen. Ook in de vaatwasser. De semi-open constructie aan de onderkant zorgt ervoor dat de ingrediënten goed langs de messen kunnen bewegen. Daar is goed over nagedacht.

Russell Hobbs Aura 6-in-1 Hand Blender IMG_0412

Als garde

Je krijgt bij de Aura 6-in-1 Staafmixer ook een garde accessoire. Door deze op de Aura 6-in-1 Staafmixer te klikken kun je in no-time een eitje tot stevig schuim kloppen. Dit is veel effectiever dan wanneer je hiervoor een keukenmachine zou gebruiken.

Russell Hobbs Aura 6-in-1 Hand Blender IMG_0413

Foodprocessor

De foodprocessor komt met één omkeerbaar snijblad. Één kant voor het snijden van plakjes en een tweede voor het snijden van sliertjes. Een tweede mes kan optioneel haar werk op de bodem van de mengkom doen en daar ingrediënten verder vermalen. Zonder snijblad is dit mes handig om bijvoorbeeld noten te verkruimelen. De snijopening aan de bovenkant van de foodprocessor is voorzien van een handige stamper om voedsel veiling de machine in te drukken.

Het plastic golvend blad dat je ziet is voor het kloppen van room. Hiermee is in enkele seconden een mooie, stevige slagroom te kloppen.

De gebruikservaring

De Aura 6-in-1 Staafmixer heeft twee hele sterke kanten. Ten eerste is het als staafmixer gewoon een enorm goed apparaat. Ik heb een hekel aan fabrikanten die de messen aan alle kanten insluiten met dik plastic omdat ze bang zijn dat je er met je vingers aan gaat zitten. Dat blokkeert ook voedsel waardoor je veel te lang bezig bent. Hier is Russell Hobbs echt goed bezig geweest.

Het tweede hoogtepunt is de foodprocessor. Deze snijdt vlot en scherp. Het enige nadeel is dat de dikte van de plakjes niet instelbaar zijn. Toch heb ik er in de testperiode een aantal prachtige salades mee bereid. Bovendien zijn er weinig foodprocessors met een echt goede roomklopper.

Het enige dat me irriteert is het indrukken van de knop op de Aura 6-in-1 Staafmixer. Deze is te klein en te stug terwijl de staafmixer vrij breed is. Dit maakt het erg vermoeiend aan de hand. Het is ook jammer dat je de knop niet vast kunt zetten wanneer je de foodprocessor gebruikt. Het ongemak van de Aura 6-in-1 Staafmixer zit hem dan ook vooral in de knop. Voor de rest kan ik eigenlijk niet klagen over de set. Wel heb ik een suggestie ter verbetering. Een klein rekje voor al die losse accessoires had de set mooi aangevuld.

Schoonmaken

Qua schoonmaken heb ik ook weinig te klagen. Ik heb het niet nagekeken in de handleiding, maar alles ging hier gewoon de vaatwasser in. Alleen de voet van de foodprocessor heb ik er even afgehaald. Door de gemixte materialen kan ik me voorstellen dat deze kapot kan gaan. Gelukkig wordt die ook niet vies bij normaal gebruik en anders kun je hem nog altijd afspoelen.

Conclusie

Het langdurig indrukken van de knop van de Aura 6-in-1 Staafmixer is geen pretje, maar tijdens onze test konden we geen echte problemen met de Aura 6-in-1 Staafmixer ondervinden. Russell Hobbs heeft met deze set echt een staafmixer neergezet waarmee je een zeer goede start maakt in de wereld van de betere staafmixers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.