Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Magimix Le Blender Minikom (Uitbreiding)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooie inhoud (0,5L)
  • Maalt mooi
  • Goed schoon te houden

THE BAD

Eerder deze week schreven we al over de Le Blender van Magimix. Een sterke en vooral stille blender die niet al te veel ruimte inneemt en prima is schoon te houden. Met de minikom lanceerde Magmix onlangs een interessante uitbreiding op het systeem.

Unboxing

De minikom bestaat uit een glazen kom, een plastic ring en een nieuwe blendermes.

Design

Deze uitbreiding doet me sterk denken aan de Magic Bullit. Wanneer je het mes op de kom hebt geplaatst, lijkt dit sterk op het Magic Bullit verhaal, maar dan met een capaciteit van een mooie 0,5 liter. Bovendien zorgt de vorm van de minikom ervoor dat voedsel mooi langs de randen beweegt.

De minikom is wel een stukje lichter dan de originele 1,8L kan die je bij de Le Blender hebt gekregen. Dit heeft twee gevolgen. Ten eerste drukt het gewicht de veiligheidspal van de blender niet in. Je moet hem dus met één hand omlaag drukken. Ten tweede zou de snelheid van de motor de kan omhoog kunnen werken. En dat vang je dan meteen weer op met die hand. Per ongeluk of expres, dit is dé werkwijze voor de minikom.

Schoonmaken

Net als bij de originele Magimix Le Blender kan is het zo dat alles behalve het mes geschikt is voor de vaatwasser. De schoonmaakmiddelen zouden namelijk het metaal kunnen aantasten. Het mes was je dus afzonderlijk, al is afspoelen vaak al voldoende.

Gebruikservaring

Eerlijk gezegd werk ik meer met de minikom van met de originele kan. De minikom is ideaal om even snel kleine hoeveelheden voedsel te bereiden. Of (in mijn geval) even snel babyhapjes klaar te maken door simpelweg een beetje gegaard voedsel erin te scheppen en hem een paar seconden te laten draaien. Het resultaat is iedere keer weer een perfect fijne puree.

Conclusie

Hij is optioneel, maar eigenlijk essentieel. De minikom geeft de Magimix Le Blender net dat ene streepje voor op haar concurrenten. Je zou er eigenlij twee moeten hebben… 😉

3 reacties

  1. Ik heb de blender een jaar in gebruik en ben er blij mee. Smoothie tot brooddeeg maak ik ermee. I.v.m. de komst van een baby onlangs de minikom gekocht. Hierin mis ik dat je met de spatel de inhoudt kan verplaatsen. Ook gaat de inhoudt naar boven toe i.p.v. dat het wordt vermaalt. Eerst dacht ik dat ik te weinig inhoudt gebruikte maar dat mAkt niet veel uit.

    Doe ik iets verkeerd? Tot nu toe fan van de blender zelf maar nog niet van de minikom helaas. Alle tips hartelijk welkom

    1. Het mes dat met de minikom komt is eigenlijk voor droge materialen. Voor nat materiaal wordt aangeraden om het originele mes te gebruiken; dit staat ook ergens in de handleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.