Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Neptune Suite vervangt smartphone en tablet

Onder de naam Neptune Suite staat op IndieGoGo misschien wel één van de meest indrukwekkende gadgets van dit moment. Ik heb het over een wearable computer op basis van Android die naar wens te veranderen is in een smartphone of tablet.

De basis van de Neptune is de armband. Hier zit een volledige quad-core Android computer in met een eigen touchscreen. Eigenlijk een kleine smartphone voor om de pols. Omdat hier geen grote schermen en andere elektronica nodig zijn, kan de accu relatief klein blijven.

Neptune-Suite

De Neptune Suite wordt geleverd met een Pocket Screen. Een apparaat met een 5 inch display dat dienst doet als smartphone terwijl de logica in de armband zit. Op diezelfde manier levert Neptune ook een 10 inch tablet en een draadloos toetsenbord.

Je krijgt ook een headset geleverd en deze doet meteen dienst als laadkabel. Dat wil zeggen, voor de distributie van de laadstroom want de headset moet zelf wel aan een reguliere lader worden gehangen. Ook krijg je een HDMI dongle. Hiermee is iedere TV in een Android computer te veranderen. Uiteraard weer op basis van jouw armbandje.

Neptune-Keys

De losse gadgets communiceren allemaal draadloos met elkaar. Om de snelheid erin te houden maakt Neptune hiervoor gebruik van de WiGig standaard. Een 60GHz signaal met een datasnelheid van maximaal 7Gb per seconde.

Het klinkt misschien futuristisch, maar de Neptune Suite laat zien waar we allemaal naartoe gaan. Met je data om jouw pols kies je het scherm dat het beste bij jouw functie past. Via IndieGoGo krijg je nu $300 korting op de uiteindelijke verkoopprijs en dat scheelt een hoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.