Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung lekt details Galaxy Tab S 2 8 en Tab S 2 10 (9.7 inch)

Hoewel de eerste generatie van de Galaxy Tab S werd gehinderd door smeltende achterkanten, komt Samsung dit jaar opnieuw met tablets uit deze serie. Er is immers behoefte aan tablets met een Super AMOLED display omdat die ook buitenshuis goed te gebruiken zijn.

Zo zou de Galaxy Tab S 2 series voorzien worden van een nieuwe, metalen frame waardoor hij dunner moet worden dan de iPad Air 2 van Apple. In tegenstelling tot de traditionele 4:3 beeldverhouding van Samsung, zou Samsung voor het eerst voor een 16:9 verhouding kiezen. Daarmee lijkt de tablet veel meer gericht op liefhebbers van films en series.

Samsung komt in ieder geval met twee maten. Een 8 inch model en een 9,7 inch model welke voor het gemak weleens het cijfer tien mee zou kunnen krijgen. Beide Galaxy Tab S 2 tablets zouden een resolutie van 2048 bij 1536 pixels moeten draaien. Fors lager dan de 2560 bij 1600 pixels van de huidige Galaxy Tab S serie. Mogelijk is dit het effect van de nieuwe beeldverhouding. Hoe dan ook, tegenvallen zal het vast niet omdat het nog om relatief kleine displays gaat.

Onder de motorkap van de Galaxy Tab S 2 serie komt een nieuwe 64-bits Exynos 5433 of Exynos 7420 chipset te liggen. In beide gevallen gaan de geruchten dat het weer om 3GB aan werkgeheugen gaat en 32GB aan interne opslagruimte met optie tot plaatsing van een micro-SD kaartje.

Qua camera’s krijg je achter 8 megapixels en nog een 2,1 megapixel aan de voorkant. De Galaxy Tab S 2 8.0 zal over een 2580mAh accu beschikken. De Galaxy Tab S 2 9,7 over een 5870mAh accu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.