Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Flikken Maastricht Seizoen 9 (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Weer veel sterke verhalen
  • Elfde aflevering

THE BAD

Na experimenten met een blu-ray uitgave van Flikken Maastricht seizoen 8, is seizoen 9 helaas weer alleen op DVD verschenen. Echt erg is dat natuurlijk niet en er is goed nieuws. Het negende seizoen kwam eerder op TV en ligt nu eerder in de winkels. Daarnaast telt dit seizoen een elfde aflevering wat gewoon een heel mooie bonus is.

Hoewel seizoen 8 relatief rustig begon, sloot seizoen 8 af met een enorme cliffhanger waarin het onduidelijk was of rechercheurs Floris Wolfs (Victor Reinier) en Eva van Dongen (Angela Schijf) het overleefd zouden hebben (natuurlijk wel, maar hoe). Daarnaast werd het vuur voor nog een drama aangewakkerd doordat er zagen hoe de jaloerse agent Romeo Sanders (Sergio Romero IJssel) zich teveel begon te bemoeien met de relatie van agente Esmee van Rooy (Jamie Grant). Voor haar vriend werd Javier Guzman gecast, een rol die echt bij hem blijkt te passen.

Bij de opening van het seizoen komen beide verhalen in een stroomversnelling. Eva en Floris starten hun jacht op een mol binnen de afdeling terwijl Esmee wordt ontvoerd en in België verdwenen blijkt. Het is met name het verhaal van Esmee dat zeer snel tot een gruwelijke conclusie komt terwijl de zoektocht naar het lek binnen de politie nog lang nodig blijkt te hebben.

Net als in voorgaande seizoenen wijkt het team nauwelijks af van de formule. Lange verhaallijnen doorkruizen het seizoen terwijl iedere aflevering weer een interessante kleine case bevat. Dat de serie bij de tijd is, bewijzen de nieuwe uniformen die hun intrede in het korps hebben gemaakt en het toenemende gebruik van techniek. Nee, verwacht geen CSI, want iedereen blijft met beide voeten op de gezonde Hollandse grond staan. Alles blijft gewoon realistisch.

Kijk ik terug op het seizoen, dan is er één aflevering die echt wist op te vallen en dat is de uitzending met Jan Smit. Hij kreeg in die aflevering een bijrol waarin hij vooral zichzelf mocht spelen. Hoewel ik zelf niet echt een fan van de man ban, was deze aflevering best goed en stoorde zijn aanwezigheid totaal niet. Complimenten voor de schrijvers!

Extra’s

Helaas, geen extra’s voor de fans van de serie. Behalve een elfde aflevering en misschien is dat wel leuker dan het zoveelste interview ;-).

Conclusie

Lang ben ik bang geweest dat de lol eraf zou raken, maar dat is voorbij. Ik verwachte een sterk negende seizoen en ik kreeg het. Flikken Maastricht bewijst opnieuw dat de serie nog vele jaren meekan. Heerlijk!

Check Flikken Maastricht seizoen 9 op Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.