Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Phorce Freedom (slimme tas)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer handige inrichting
  • Hoog draagcomfort
  • Grote powerbank

THE BAD

  • Zwaar
  • Duur
  • Geen echt bijzondere features
  • Slechts één 2 ampère USB poort

Phorce wist afgelopen jaar tijdens de IFA op te vallen. Het Nederlandse bedrijf presenteerde haar eerste slimme tas met een enorme accu en allerlei connected features. Dit alles voor de prijs van een vlotte laptop. Met de Phorce Freedom komt Phorce met een tweede generatie slimme tas. Goedkoper, kleiner en dommer.

Unboxing

Dat Phorce high-end tassen maakt zien we terug in de unboxing. De Freedom kwam in een keurige, passende doos en werd verpakt in een eigen rode stofhoes. Geen simpel plastic en karton, maar echt een maatwerk verpakking. De bijbehorende powerbank zit al keurig in de tas. Bijpassende kabels om jouw gadgets te laden ontbreken. Normaal logisch, maar bij een dure tas was het wel netjes geweest als er een kabelbundeltje bij had gezeten.

Design

De Phorce Freedom is leeg (zelfs zonder powerbank) al een behoorlijk zware tas. Niet vreemd, want Phorce heeft voor een enorm stevige kwaliteit nylon gekozen en er zijn enorm veel vakjes, handvaten, mooie beugeltjes etc om de tas naar smaak te vullen en te dragen. Op dit gebied is de Phorce Freedom één van de slimste tassen die we kunnen vinden.

De Phorce Freedom is namelijk niet alleen als handtas te dragen, maar ook als schoudertas of rugzak. Voor deze laatste twee configuraties hebben ze een hele slimme strap bedacht.

Draagcomfort

Het draagcomfort van de Phorce Freedom is enorm. De straps zijn lekker dik en gemakkelijk snel aan te passen. De afgelopen maand heb ik daar enorm van genoten. Zeker bij het bezoeken van beurzen. De Phorce Freedom ging als rugzak mee de trein in en op de beurs zelf droeg ik hem als schoudertas zodat ik snel bij mijn tablet en compactcamera kon. Tijdens autoritjes gebruikte ik vooral de handtas configuratie zodat ik geen last had van de strap.

Slijtage

In een maand tijd heeft de Phorce Freedom heel wat van Nederland gezien. Hoewel Phorce er niet voor heeft gekozen om de bodem van extra stevig materiaal te voorzien, blijkt de Nylon die gekozen is enorm sterk. Na een maand onvoorzichtig gebruik (het is immers een review sample) ziet de bodem er zo uit als op onderstaande foto. Niets om je voor te schamen.

Phorce-Freedom-Damage

Powerbank

De Phorce Pro valt op door haar slimme powerbank. Deze heeft niet alleen een enorm vermogen en veel aansluitingen, maar ook een bluetooth module en bijbehorende app. Deze app houdt je op de hoogte van de status van de powerbank en de locatie van de ruime tas. De Phorce Freedom heeft al deze leuke features niet. Je moet het doen met een royale 15.000mAh powerbank. Deze heeft slechts twee aansluitingen waarvan maar één 2 ampère kan leveren terwijl niet alleen tablets tegenwoordig om 2 ampère vragen, maar ook smartphones. Wel is de metalen behuizing erg mooi.

Phorce-Freedom-Powerbank

Conclusie

Ik wil graag enorm positief zijn over de Phorce Freedom. De tas is mooi en slim ingericht. Als ik een rekensommetje maak, dan zie ik dat je een powerbank van 15000mAh koopt voor €35 en een mooie kleine tas vanaf €60. Het onderscheidende bluetooth verhaal van de Phorce Pro ontbreekt dan ook nog eens. Oké, kabeltjes doorlussen kan dan misschien niet zo comfortabel als bij de Phorce Freedom, maar met €199 prijst Phorce deze tas toch echt de markt uit. Bij €150 hadden we deze tas een 10 gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.