Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Let’s Be Cops (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Prima grappen
  • Gemakkelijk te volgen

THE BAD

  • Verhaal blijft aan de oppervlakte

Na een lange werkweek is de vrijdagavond dé avond om met het verstand op nul eens lekker te ontspannen. Met de filmtip van vandaag, Let’s Be Cops, komt dat helemaal goed want we krijgen te zien hoe het er aan toe gaat als niet kinderen, maar volwassenen politieagentje gaan spelen.

Ryan (Jake Johnson) en Justin (Damon Wayans Jr.) zijn best buddies for life. De twee hebben elkaar op de uni leren kennen en besluiten om de reünie te bezoeken. De twee denken dat ze naar een gekostumeerd bal te gaan en dat komt prima uit. Justin werkt aan een game en heeft daarvoor twee politie uniformen in de kast hangen. Eenmaal op het bal aangekomen blijkt het echter om een gemaskerd bal te gaan en dan slaan de uniformen in eerste instantie de plank totaal mis.

Al snel blijkt dat de twee door vrijwel al hun jaargenoten voorbij zijn gestreefd als het gaat om het verwerven van een goede carrière. Om maar niet uit de kast te hoeven komen met betrekking tot hun daadwerkelijke beroep besluiten de twee te doen alsof ze in het echt ook agenten. Wanneer ze wat YouTube filmpjes over het politieleven kijken en ook een gebruikte politie-auto van eBay weten te halen, starten de wilde avonturen van Let’s be Cops.

Zoals je misschien als doet vermoeden is Let’s Be Cops vooral een opeenstapeling van grappen waarbij de ene grap vele beter werkt dan de andere. Van karakterontwikkeling is bij Ryan totaal geen spraken terwijl Justin wel iets meer verhaal lijkt te krijgen. Zeker wanneer het duo te maken krijgt met een leuke serveerster en een stel echte criminelen.

Extra’s

Ook aan extra’s ontbreekt het niet op deze DVD van Fox. Natuurlijk zijn er de easy wins als de bioscooptrailer, een fotogalerij en de nodige audiocommentaren. Broeders in Blauw laat ons wat meer van de wereld van deze twee zien.

Conclusie

Let’s Be Cops kijk je niet voor de diepgang, maar is wel een heerlijke comedy om het weekend mee af te trappen. Daarnaast is de film ook voor jongere kijkers (12+) prima te volgen. Het verhaal blijft immers lekker oppervlakkig terwijl de grappen van vele niveaus zijn. Top!

Check Let’s Be Cops op Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.