Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Huawei Honor 3C (H30-U10)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Veel display voor weinig
  • Lekker vlot
  • Weinig crapware

THE BAD

  • Voelt vooral heel plastic aan

Met haar Honor 6 maakte dit nieuwe budget merk van Huawei een zeer sterke entree in de Nederlandse markt. Met de Honor 3C gaat Honor voor nog goedkoper zonder grote beperkingen op de snelheid van deze Android smartphone te zetten. Wat levert deze goedkope smartphone op?

Unboxing

In de verpakking van de Honor 3C vinden we een micro-USB kabel, een netstroomlader, een headset en een vrij dikke handleiding. Meer verwachten we ook niet.

Design

Van boven ziet de Honor 3C er strak uit. Qua design kan de bovenkant prima mee met iedere middenklasser van rond de €250. De achterkant bestaat echter uit een glanzende plastic shell. Niet mooi, maar ook niet lelijk. Het toestel voelt vooral heel plastic aan wanneer je deze oppakt. Maar ook hier moet je wel bedenken dat je met een zeer goedkope smartphone van doen hebt.

Android

Huawei voorziet de Honor 3C van haar EMOTION UI 2.0. Een launcher die sterk lijkt op de interface van de iPhone. Voor overstappers van iOS blijven Huawei toestellen dan ook zeer toegankelijk. Verder draait het toestel op Android 4.2.2.

Huawei installeert weinig apps mee met Android. Het zijn vooral een selectie games van Gameloft, Kingsoft Office en de apps van Facebook en Twitter die opvallen. Daarmee is de Honor 3C mooi schoon.

Display

Huawei heeft de Honor 3C voorzien van een 5 inch IPS display met een resolutie van 720p HD. De 720 x 1280 pixels leveren een resolutie op van ongeveer 294 pixels per inch. Voor het kijken van films en series is Full HD wenselijk, maar gezien de prijs van de Honor 3C kan ik niet anders zeggen dan dat je er een prima display in krijgt. Zeker wanneer we de kijkhoek in gedachten houden. Deze is uitzonderlijk breed voor deze prijsklasse en ook het contrast is beter dan ik in deze klasse verwacht.

Specs

Huawei voorziet de Honor 3C van een MediaTek chipset met daarop een 1.3GHz processor, 2GB aan werkgeheugen en een Mali-400MP2 GPU. Hoe deze tweede generatie scoort lees je zo in onze benchmarks. Je krijgt 8GB aan interne opslagruimte en de mogelijkheid om een micro-SD kaartje te plaatsen.

Qua draadloze verbindingen verrast de Honor 3C niet. 3G, GPS, WiFi b/g/n, FM en Bluetooth 4.0 met A2DP profiel zijn aanwezig. De grote afwezige is een NFC ontvanger. Contactloos betalen is er dus niet bij met de Honor 3C.

Benchmarks

In de benchmarks zien we een heel algemeen beeld. De GPU kan 3D games aan, zolang die maar niet een al te hoge framerate wensen. Voor liefhebbers van films en andere media valt er weinig aan de Honor 3C op te merken.

Camera’s

De Honor 3C is voorzien van een 5 megapixel selfie camera en een 8 megapixel camera aan de achterkant. Met de camera’s is in 1080p te filmen. We hebben wat voorbeeld foto’s voor je. Bij het nemen van de foto’s valt het vooral op dat de camera prima met tegenlicht overweg kan.

Conclusie

De fotokwaliteit en het plastic gevoel van de Honor 3C passen helemaal binnen de prijsklasse van het toestel. Hoewel de benchmarks laten zien dat 3D niet heel sterk scoort, is het toestel prima voor algemeen entertainment gebruik. Daarnaast is het één van de betere 720p displays die we in deze prijsklasse hebben gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.