Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Banshee seizoen 2 (DVD)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Sterk verhaal
  • Sterke cast
  • Goede locaties
  • Veel extra's

THE BAD

Na een verrassend eerste seizoen is de actieserie Banshee van Cinemax/HBO terug. Waar ik verwachtte dat de serie zou gaan dippen blijkt het tweede seizoen nog sterker in elkaar te zitten dan het eerste en dat dit vertrouwen wekt zien we ook terug in de extra’s bij dit tweede seizoen.

Banshee vertelt het verhaal van Sheriff Lucas Hood (Antony Starr) die Sheriff Lucas Hood niet is. In het eerste seizoen zien we hoe hij als crimineel uit de gevangenis kwam en bij toeval meemaakte hoe Lucas Hood werd vermoord. Toen hij hoorde dat Locas Hood de volgende dag al Sheriff van Banshee zou worden beëdigd kwam hij tot het plan om zijn leventje over te nemen.

Hoewel je zou verwachten dat een criminele Sheriff wellicht alles zou doen dat god verboden heeft, valt dat best mee. Met zijn oude maten pleegt hij zo nu en dan wel een overval (ook de Sheriff heeft vrije tijd), maar verder is hij vooral een Sheriff die dingen gedaan weet te krijgen in het anders zo stoffige dorpje.

Het dorpje Banshee (in de buurt van Indiana) kent ook een eigen verhaal. Aangrenzend aan het dorp is een indianenreservaat te vinden en een gebied waar de Amish leven. Binnen het indianenreservaat heeft de Sheriff niets te zeggen. Daar hebben ze een eigen politie. Binnen de indianengemeenschap zit een enorm kartel dat zich bezig houdt met criminele praktijken. Tegenover dat kartel staat Kai Proctor (Ulrich Thomsen). Een man die verbannen is door de Amish en een enorm crimineel imperium aan het opbouwen is. Aan het einde van het tweede seizoen zien we hoe zijn nichtje Rebecca Bowman (Lili Simmons) langzaam onderdeel van dit imperium begint te worden en hoe groot de wrijving is tussen hem en zijn ouders. Kai is bovendien een onverschrokken crimineel die vooral groot is geworden door angst te zaaien.

Om de situatieschets af te maken is het interessant om te weten dat Lucas Hood, Carrie Hopewell (Ivana Milicevic) en Job (Hoon Lee) achterna worden gezeten door de topcrimineel Mr. Rabbit (Ben Cross). Hij is de vader van Carrie, maar is door zijn dochter verraden. Aan het einde van het eerste seizoen zien we hoe Carrie en Lucas met hem afrekenen.

https://www.youtube.com/watch?v=-fNj5e5BLTA

Nouja… niet dus. En de overlevingsdrang van mr. Rabbit is slechts één van de problemen die Lucas heeft. Zo blijken er mensen te zijn die weten dat hij Lucas Hood niet is. Waaronder de zoon van Hood die ineens voor zijn neus staat. Het tweede seizoen staat dan ook vooral in het teken van de oude vijand, de eeuwige clash tussen de Indianen en Kai Proctor en het geheim houden van zijn ware identiteit.

Met wederom tien afleveringen is ook het tweede seizoen voorbij voor je het weet. Het script, de vechtscènes, de locaties, het zit allemaal enorm goed in elkaar en dit is wat seizoen 2 sterker maakt dan het eerste seizoen.

Extra’s

Ook qua extra’s worden we door Warner Bros. Enorm verwend. Warner heeft de discs onder anderen voorzien van de miniserie Banshee Origins. Deze serie vormt een proloog op Banshee. Daarnaast zijn er behind the scenes opnamen van afleveringen 1-4, 6-8 en interviews met Olek en de Albino.

Conclusie

Na een sterk openingsseizoen is Banshee terug met een nog veel sterker tweede seizoen. Bovendien voorziet Warner Bros. de DVD’s van een berg extra’s voor de fans van de serie. Een absolute tip dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.