Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

CES: SmartTings lanceert nieuwe domotica hub

Tijdens de toespraak van Samsung eerder deze week liet Samsung al weten dat SmartTings bezig was een open infrastructuur voor domotica neer te zetten. Een infrastructuur die niet alleen met Samsung apparaten werkt, maar ook met apparaten van vele andere merken. Interessant gezien Samsung de eigenaar van SmartTings is.

Met een nieuwe Hub zet SmartTings haar woorden kracht bij. Deze hub kan met een flinke lijst apparaten en IFTTT overweg en zo een centrale plaats in het Smart Home innemen. De nieuwe hub heeft bovendien een sterkere processor en de mogelijkheid om te blijven functioneren wanneer de stroom uitvalt door een interne accu en de mogelijkheid om hem aan te sluiten op het mobiele netwerk.

De hub beschikt niet alleen over een WiFi verbinding, maar ook over de mogelijkheid om via Bluetooth Smart te communiceren evenals op bepaalde andere belangrijke frequenties. Met de nieuwe hub heeft SmartTings ook kleinere versies van haar bestaande sensoren aangekondigd evenals apps voor de Samsung Gear S en Samsung Smart TV’s.

Wanneer SmartTings ook in Nederland bruikbaar is, is nog onbekend. De apparaten van SmartTings worden nu echt voor de VS gemaakt. Navraag bij SmartTings leert ons dat er nog geen concrete plannen zijn om deze kant op te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.