Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Minix Neo A2 Light (Airmouse)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Werkt met elke Android mediaplayer
  • Langere accuduur
  • Werkt precies
  • Fijne toetsen
  • Ligt heerlijk in de hand

THE BAD

De Minix Neo A2 was één van de meest robuuste en mooie airmouses die ik vorig jaar voorbij heb zien komen. Hij had alleen één klein probleem. Android mediaplayers gebruikten de speaker in de A2 als primaire speaker wanneer je deze aansloot. Extreem onhandig, behalve als je een Minix Android Mediaplayer in huis had staan. Dan loste de firmware van Minix dat probleem op.

Met de Neo A2 Light komt Minix dan ook met een versie die wel op iedere Android mediaplayer gebruikt kan worden. Simpelweg omdat ze de microfoon en speaker eruit hebben gelaten. Deze gestripte versie biedt daarnaast nog een paar kleine voordelen ten opzichte van de Neo A2.

Unboxing

In de verpakking van de Neo A2 Light vinden we de Neo A2 Light en een handleiding. De USB dongle zit netjes achter het batterijklepje weggewerkt. Handig!

Design

De Neo A2 Light is mooi ergonomisch vormgegeven. Een hele verbetering ten opzichte van de Neo A1+ airmouse die Minix in 2012 naar de markt bracht. Verder is er een rubber-achtige afwerking die gewoon lekker aanvoelt wanneer de Neo A2 Light in de hand ligt.

De qwerty knoppen zijn groter dan bij de gemiddelde airmouse doordat Minix de cijfers achter een FN toets heeft geplaatst. Hierdoor maak je meer toetsaanslagen wanneer je cijfers moet invoeren. De knoppen geven allemaal keurig een klik als feedback.

Ook de bekende Android knoppen zijn op de Neo A2 Light terug te vinden. Hierdoor is er geen noodzaak om de Android knoppen onderin het TV scherm weer te geven.

Prestaties

Door het strippen van de microfoon en speaker is de Neo A2 Light niet alleen iets goedkoper geworden, maar gaat ook de accu een stuk langer mee. Het bereik van de Neo A2 Light is dik in orde.

Compatibility

De Neo A2 Light werkt zonder moeite samen met de Android mediaplayers van Minix, Probox, Ugoos en Tronsmart. Andere modellen hebben we helaas niet kunnen testen. De Neo A2 Light is ook als Airmouse te gebruiken onder Windows, Linux en MacOS.

Conclusie

De Neo A2 Light is een kleine aanpassing ten opzichte van de Neo A2, maar die kleine aanpassingen vergroten het gebruiksgemak enorm. Daarmee is de Neo A2 Light een aanrader boven de Neo A2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.