Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Fairybell 1D (LED deurkerstboom)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk te installeren
  • Mooi en origineel effect

THE BAD

  • Handleiding maakt de installatie wat onduidelijk

Bij Fairybell noemen ze het de 1D, maar een LED deurkerstboom is (ondanks het vreemde woord dat zo ontstaat) misschien wel de beste omschrijving van de gadget die we hebben getest. Inderdaad, de Fairybell 1D is een platte kerstboom die je tegen de buitendeur van een woning kunt hangen.

Fairybell weet al jaren naam te maken met de productie van LED kerstbomen die je aan de vlaggenmast kunt hangen. Niet iedereen heeft een vlaggenmast in de tuin en dan blijkt deze deurkerstboom een enorm leuk alternatief.

Unboxing

De doos bevat de kerstboom, een stel linten om hem mee op de deur te bevestigen, een transformator en een compacte handleiding.

Fairybell 1D Unboxing

Design

Een kerstboom is natuurlijk een enorme driehoek. Aan elke punt zit een elastiek waarmee deze aan de deur bevestigd kan worden. Het elastiek met het rode kraaltje eraan gaat middenboven, de rest eronder.

De Fairybell 1D deurkerstboom is voor deuren tot 210CM hoog te installeren. De boom is voorzien van 120 witte LED’s die continue schijnen.

Installatie

Hoewel de handleiding niet al te duidelijk is (vooral de illustraties laten te wensen over) is de boom snel op te zetten. In je eentje vraagt dit wat handigheid omdat je dan tegelijk aan twee kanten van de deur moet werken. Ben je met twee personen, dan is het een kwestie van uitrollen en de elastieken vastzetten aan het bijgeleverde lint.

Waar je rekening mee moet houden is dat de stroomdraad aan de onderkant van de kerstboom zit. Zeker als het stopcontact naast de openslaande kant van de deur zit, moet je er echt even aan denken om deze draad goed vast te tapen om te voorkomen dat iemand over de zwarte draad struikelt. De draad alsnog langs de bovenkant van het deurkozijn leiden zal in veel gevallen geen optie zijn omdat het snoer niet zo gek lang is.

Conclusie

De handleiding is wat ingewikkelder dan nodig, maar dat heb je al snel door wanneer je de Fairybell 1D voor het eerst gaat ophangen. Het witte LED licht zit tussen koud, en warm wit in wat het gewoon erg mooi doet. Wat dat betreft is de Fairybell 1D dé verlichtingstip voor dit jaar.

Check de Fairybell bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.