Arjan Olsder
Arjan Olsder

Rumie, de kersttablet voor Liberië

Je kan geld schenken aan 555, maat kennis is macht en deze kerst kan de echte gadgeteer voor weinig een kennisgadget naar kinderen in Liberië sturen. Dit is het doel achter de Rumie tablet.

We laten vaker projecten voorbij komen waarbij je door een gadget te kopen, ook één schenkt aan mensen in nood. Denk bijvoorbeeld aan de LED lampen van WakaWaka. Het buy one, give one principe gaat niet op bij de Rumie. Misschien omdat de drempel om mee te doen dan wat hoog zou worden, misschien omdat de tablet nooit aan onze verwachtingen zal voldoen.

In Liberië is dat heel anders. Stroom is er wel een beetje, maar de kennis van de bevolking blijft enorm achter. Door ultragoedkope tablets te bouwen, hoopt het Rumie project hier iets aan te doen. Voor $50 (dus nog minder in Euro’s) bestel je een tablet voor een kind in Liberië.

Het Rumie project bepaald zelf de inhoud op de tablets en voorziet de tablet dan ook vooral van veel boeken en filmpjes. Daarnaast staan er een paar spelletjes op omdat ontspanning ook gewoon belangrijk is.

De boodschap is duidelijk, koop eens iets voor een ander deze kerst ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.