Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Sony WCH10 (Qi lader)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • 1 ampère laadstroom
  • Duidelijke LED statusring

THE BAD

  • Helaas geen USB kabel om hem aan je computer te hangen.

Gisteren bespraken we de WCR14 qi cover voor de Xperia Z3 van Sony. Met deze cover kun je jouw Xperia Z3 draadloos opladen via de qi standaard. Hoewel je iedere qi lader op de WCR14 kunt gebruiken, levert Sony zelf ook een qi lader en wel deze WCH10.

Unboxing

Hoewel de WCH10 op diverse plekken los te koop is, ontvingen wij de WCH10 via MobileFun in een combinatiepakket met de WCR14 van Sony. Sony levert de WCH10 in combinatie met een netstroom lader.

Design

De Sony WCH10 heeft twee kanten. Hoewel je zou kunnen denken dat de zwarte foam kant de onderkant is, is dit de bovenkant. Door deze foam toplaag kan jouw toestel of cover niet beschadigen. Aan de onderkant zit dan een standaard anti-slipring.

De onderkant bevat ook een ring met witte LED’s erachter. Wanneer je lader aan het laden is, zullen deze LED’s keurig opgloeien. Wanneer het toestel volledig geladen is, brandt de Sony WCH10 constant. Als hij niets doet, is de LED ring uit. Helaas is het voor slaapkamergebruik niet mogelijk de verlichting uit te schakelen.

Niet alleen voor Sony’s

Dat de qi een open standaard is, zien we ook terug in deze lader. Wanneer we de Xperia Z3 met WCR14 cover erop leggen, wordt deze keurig geladen. Leggen we er een Yotaphone 2 op (ingebouwde qi ontvanger), dan wordt dat toestel ook keurig geladen.

Specs

De Sony WCH10 voldoet aan de Qi Low Power standaard. Deze standaard kan tot 5 Watt aan stroom aanleveren. Deze lader levert maximaal 1.000mA aan laadstroom aan een Qi smartphone of tablet. De lader meet 78×7,7mm. Doordat de lader zo dun is, kan Sony geen gebruik maken van de mico-USB standaard. Daarom heeft Sony een alternatieve lader meegeleverd met een eigen, dunne plug. Een bijpassende reguliere USB kabel was zeer welkom geweest, maar dat zit er helaas niet in.

Conclusie

Qua design is de Sony WCH10 helemaal top. Het kleine plaatje ligt stevig en valt alleen op als deze aan het laden is. Het foam aan de bovenkant voorkomt krassen op jouw Qi toestel of Qi Cover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.